Hvad er en klikker?
Det er en lille plastickasse med en metalknap, når der trykkes på knappen vil den give en høj klik lyd. Denne lyd vil hunden komme til at elske fordi den altid vil være efterfyldt af en godbid.

Hvordan funger klikker træning?
Ved at benytte en klikker i steder for kommandoer vil hunden se klikkeren som en god ting. Den skal bruges når hunden gør noget du ønsker, det er en yderst effektiv trænings metode til hunden. Du kan bruge den i forbindelse med føreropmærksomhed, hvor hunden skal have fuld fokus på dig, hver gang den kigger dig i øjnene vil der komme et klik og en godbid, på et tidspunkt når øvelsen er lavet tilstrækkelig antal gange, ved hunden at den skal have fuld fokus på dig og det vil den blive belønnet for.

Se også:

Eksempler på træningen:
Indkald: gå en tur med hunden, når den er et lille stykke fra dig så skal du klikke. Hunden skal nu komme hen til dig og få en godbid. Hvis hunden ikke reagere skal du starte forfra med at hunden skal forbinde klikket med en godbid.

Sit: Når hunden sitter foran dig, skal du klikke. Hver gang den sidder og er rolig foran dig får den et klik, på den måde kan du få hunden til at sidde. Alt med hunde træning kræver stor tålmodighed, det kommer bestemt ikke på én dag.

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk