Hunderacen:

Hunde guiden til valg af hund, her taler vi om den populære Golden Retriever. Den er i kategorien store hunde da den har en vægt på op til 36 kg. Det er både en jagthund og en familiehund, dog læner den sig mest til familiehund efterhånden. Det mest mærkbare hos en Golden er dens gode temperament, som er en af de fantastiske egenskaber den har, hvilket også gør den til en god familiehund.

Læs også om den gode familie hund: fransk bulldog

Information:

  • Størrelse: 27-36 kg, 51-61 cm
  • Kaliber: legesyg, venlig, flot gylden pels, intelligent, godt temperament, glad, stærk, rar, jagt og familiehund
  • Motion: meget
  • Pelspleje skala: dagligt

Pelspleje børste – til lang pels

Historie Golden Retriever:

Det første opdræt var i det 19. årh. hvor en sammensætning af sportshunde skulle give en stærk robust jagthund, der var i stand til at hente nedskudt vildt, samt skulle den have en venlig og adlydende natur. Alle disse egenskaber er stadig bibeholdt i hunden i dag, hunden elsker at apportere vildt og gerne i vand, da den er meget vandglad og dens gode temperament gør den til den perfekte familiehund.

Aktivitet:

Golden Retrieveren er meget energisk og legesyg, dog behøver den ikke aktivitet hele døgnet, da hunden også har et godt sovehjerte. Den elsker at hvile og slappe af når du ikke er hjemme, men når i er ude sammen elsker den at lege, arbejde og træne. Læs om foder til den aktive hund!

Familiehund:

Den er utrolig imødekommende, glad for kontakt, godt temperament, god ved børn hvis den socialiseres med dem. Det er den perfekte familiehund, den vil hellere end gerne være i fokus og elsker at blive klappet og nusset.

Jagthund Golden Retriever:

Hvis din jagt interesse blot er på lidt hobbyplan, hvor i kommer ud engang i mellem, er Golden en meget fin hund til dig. Den er villigt til at hente fuglevildt i vand og på land. Hunden har en ekstrem god næse og finde næsten altid det nedskudte vildt.

Hvis din jagtinteresse er lidt større, bør du ikke vælge en golden retriever, men en hund der har lidt mere jagtinstinkt og aktivitet. Det kan fx være en Kleiner Münsterländer.

Hvilket hundefoder skal jeg give til min Golden retriever?

Til din Golden har vi valgt disse to gode produkter. De har de rigtige nærringstoffer og råvarer til at din hvalp kan gro og udvikle sig og voksenfodret er til aktive hunde, som kræver det rigtige indhold således at hunden har energi og holder sig sund.

 

Se sjove klips af Golden Retriever her:

Hundeguide.dk