Dette er guiden til at vælge den rigtige hund, her tager vi et kig på Boxer hunden. Den er i kategorien store hunde da den har en vægt på op til 32 kg. Det er en familiehund og børnenes bedste legekammerat. Hvis du mangler en dejlig hund til familien kan den varmt anbefales. Udover dette er det en meget effektiv vagthund der er mistroisk over for fremmede mennesker.

Boxeren der keder sig

Information:

  • Størrelse: 25-32 kg, 53-63 cm
  • Kaliber: legesyg, venlig, fræk, glad for børn, meget livlig, aktiv, social, brugs- vagt- og familiehund
  • Motion: meget
  • Pelspleje skala: minimalt

Hunderacen Boxer er avlet i Tyskland, og er en meget livlig, glad og energisk hund. Den blev fremavlet til jagtbrug i tidernes morgen, hvor hunden skulle bruges til at jage store stykker vildt, den skulle fastholde byttet indtil jægeren kom. Derfor er Boxeren i dag stadig modig og klar til kamp. I dag er hunden avlet til et andet formål end jagt, den er en god vagthund, udstillingshund og arbejdshund.

Der er i dag flere forskellige typer af boxeren, den tyske, engelske og amerikanske boxer, der differentiere sig i størrelse og type.

Karakter og temperament:

Boxeren er hunden hvor man ikke kan lade være med at grine, det er en elskværdig klovn. Den er meget energisk, legesyg og trofast.

Hunden er svær at træne og anbefales ikke som den første hund. Men med god tålmodighed er den træningsvenlig og intelligent, derfor kan der sagtens fås en lydig og trænet hund ud af det. Men Boxeren har det med at kede sig under normal lydighedstræning. Men med god træning og motivering af hunden, bliver den også god til lydighedstræning. Lydighedstræningen – sådan fungere det.

Hunden er en fantastisk vagthund og holder alle tyve væk fra vinduerne, når de ser den frygtindgydende hund i vinduet. Boxeren har et enormt instinkt til at passe på familien især overfor de mindste i familien.

Hunden skal have faste rammer fra dag 1. af, så dens stærke karakter holdes inden for det acceptable. Det høje energiniveau og trangen til at være legesyg, skal holdes på et moderat niveau især under leg, så den ikke kommer ud af kontrol. Men en ejer med en positiv træningsadfærd får en fantastisk hund.

Aktivering og socialisering:

I de tidligere år skal boxeren have meget motion, det kræver en stor mængde tid til at aktivere, træne og socialisere denne hunderace. Den skal have daglige store gå og løbe ture, så de mange kræfter bliver brugt på noget fornuftig. Hvis kræfterne ikke bliver brugt sammen med ejeren, vil den selv finde på ballade i hjemmet, dette er ikke elskværdig for ejeren.

Tidlig socialisering er et must ved hunden, andre hunde skal den især omgås med det første års tid. Hvor den skal have positive oplevelser for at undgå adfærdsproblemer. Se hvordan man undgår adfærdsproblemer her.

 

Vi anbefaler disse produkter til boxer:

Se de elskværdige Boxer her:

 

 

Hundeguide.dk