Yorkshire terrier:

Hunderacen hører under kategorien små hunde. Små hunde kræver ikke så meget af ejeren som store hunde. Hunden er let at passe, holde ren, er billig i foder og kræver ikke lige så megen motion som en stor hund. Dog kræver en hund altid noget aktivering og stimuli.

Information:

  • Størrelse: 2,5-3,5 kg, 23-25 cm
  • Kaliber: Modig, hastig, livlige, Selskabshund
  • Motion: minimalt – moderat
  • Pelspleje skala: høj – daglig

Yorkshire terrier stammer fra det 19. Århundrede og blev fremavlet I Yorkshire. Oprindelig blev hunden brugt modskadedyr såsom rotter i møller og miner. Det sidder stadig i generne på hunden, hvorfor den stadig er lidt hidsig, især når den lille hund føler sig truet. Yorkshire terrier skal have en tidlig socialisering især vigtig fra uge 8-12, hvor den skal se så meget af verdenen som mulig, så den senere i livet kan føle sig tryg i disse rammer. Socialisering af hund gennem hundekursus – klik her!

Hunden er villig til at gå langt for sin ejer og prøver til tider at beskytte sin ejer. Den tror selv at den er en stor hund, den elsker at gø, være vagthund er selvstændig.

Hunden er intelligent og elsker at løse opgaver og er klar på at lære alle tricks, fx hente avisen ind, lukke døren, rydde legetøj op, det er kun fantasien der sætter grænser – Prøv dette sjove trick med din hund. Pelsen er lang og kræver daglig pelspleje for at vedligeholde en flot pels, men den fælder ikke.

Disse produkter passer til din Yourjshire terrier:

Yorkshire terrier laver tricks:

Hundeguide.dk