Lille hund: Denne hund er ideel til personer med lidt plads i en lejlighed i byen, og ikke har tid til flere timers daglig motion med hunden. Dermed ikke sagt at små hunde ikke skal aktiveres med motion, men dog ikke i samme mængde som større hunde. Husk selv om de er små, har de stadig store personligheder.

Information:

  • Størrelse: 2-2,5 kg, 22-28 cm
  • Karakter: intelligent, aktiv og fremragende vagthund, selskabshund
  • Motion: moderat
  • Pelspleje skala: dagligt

 

Lille sød hund der er opdrættet i Tyskland hvor den nedstammer fra langt større pomerske spidshunde. I starten var hunden brugt som gård-, hyrde- og trækhunde. Men gennem selektivt opdræt er hunden gjort mindre, men har bevaret de udadvendte karakter. Man skal derfor sørge for en god træning og opdragelse af hunden, da den tror den er større end den egentlig er. Hunden er selvsikker, trofast og er altid i godt humør.

Pomeranian er tæt knyttet til sin ejer og er ikke god til at være alene, derfor bør man aldrig lade hunden være alene i lang tid. Hunden har tildens til at gø meget, for at beskytte sin ejer.

Pelsen er stor, flot og varm! Hunden kan have det meget varm om sommeren, hvor det er vigtigt at holde den i skyggen og nær vand. Pelsen kræver meget pleje, gerne dagligt, derfor bør man vænne den fra hvalp til pelspleje og lade den få en god oplevelse med børsten.

Vi anbefaler:

Se sjove klip med Pomeranian her:

Hundeguide.dk