Til vinter når temperaturen falder til nærfrysepunktet, bliver der hurtig strøget salt på vejene. Så vores trafik kan komme smertefrit igennem vejene så der ikke sker ulykker. Dog er det ikke smertefrit for vores firbenede ven, tvært imod kan det give nogle meget grimme og smertefulde sår.

På undersiden af poterne har hunden trædepuder og i mellem tæerne har hunden hud og hår, nogle hunde har mere pels end andre her. Fx en Kleiner Münsterländer har mere pels end en fransk bulldog. I disse hår kan is og sne samle sig, som også indeholder salt, når der er blevet kørt salt ud. De små bløde trædepuder er heller ikke designet til salt, derfor er det også ekstra vigtig at passe godt på poterne.

Når i er ude og gå kan hunden godt virke lidt sløv, men det er ikke fordi hunden mangler energi, men derimod er det noget med ømme poter at gøre. Salten er med til at udtørre poterne, og kan give sår og rifter på trædepuderne og mellem tæerne. Det kan være meget smertefuldt for hunden.

Beskyt hundens poter under gåturen om vinteren

Det er ikke umuligt at undgå hunden får rifter og sår når den er ude og gå. Ved at smøre poterne med “potevoks” inden gåturen, kan de pinefulde sår minimeres. Potevoks er udviklet til formålet, at forbygget og forhindre hunden får sår og sprækker på trædepoterne.

Potevoks skal bruges forbyggende, altså så snart der er saltet, inden i skal ud og gå skal det på. Hvis først hunden har fået sprækker og sår er det for sent. Så skal der andre mere omfattende behandlingsmetoder i brug.

Det er en god ide først at se om hunden kan tåle voksen, på en pote først. Hvis det er tilfældet kan det udvides til alle poter, inden hver gåtur.
Alternativt kan man også købe sko til hunde, som beskytter mod Salten.

Hundeguide.dk