Det rigtige foder til din hund

Det er vigtigt at din hund får det rigtige foder i forhold til dens alder og aktivitetsniveau. Det er altid en god ide at sætte sig godt ind i det, ved at læse på nettet, spørge dyrlægen eller der hvor du køber dit foder. Men hovedregel skal hunde have det der passer til deres alder. En hvalp skal have hvalpefoder(puppies), der er fuld af protein, kalk og energi. Hvalpen er i en periode af dens liv hvor den vokser meget, og det er derfor vigtig at hunden får det rigtige foder. Der er også forskel på voksne unghunde og ældre hunde, hvad de skal have af foder. Læs altid på emballagen hvor meget hunden skal have, der skal ikke afviges meget fra dette medmindre hunden er meget aktiv eller inaktiv. Kig på hundens former og tag en beslutning derfra.

Læs den store guide om det rigtige valg af hundefoder

Tørfoder:

Når en hund får tørfoder er det uhørt vigtig at der er rigelig med vand vedsiden af. Hvis hunden ikke får nok vand ved siden af, kan den dehydrere og få forstoppelse af tørfoderet. Hvis du er i tvivl om din hund får tilstrækkeligt med vand, kan du bløde tørfoderet op med vand. På den måde er du sikker på at hunden også får noget vand.

Hvis hunden ikke spiser meget af fodret eller har lidt hård afføring, kan man roligt give hunden lidt olie på maden, det tager den ikke skade af. Eller slå et æg ud i tørfodret.

Ændringer af kosten:

En varieret kost er ikke nødvendigvis godt for en hund, lad vær med at skifte ofte og hold dig helt fra at give hunden menneskemad. Du er ikke god ved din hund når du giver den kartofler og sovs, maven har ikke godt af det. Hunden trives bedst med et godt foderprodukt som er velbalanceret og som den har vænnet sig til, ved at have kun den ene produkt til hunden.

Hvis du alligevel skifter til et nyt produkt, skal hunden vænnes til det nye foder. Det gøres ved at blande det nye foder med det gamle lidt efter lidt. Start med at blande 1/7 del nyt foder med det gamle, og øg med 1/7 hver dag. Efter en uge har hunden vænnet sig til det nye produkt.

Hvor lang tid skal min hvalp have hvalpefoder?

Som udgangspunkt skal din hvalp have hvalpefoder i et års tid, dernæst kan fodret skiftes ud til junior foder som er til unghunde. Hvis det er af større racer som Golden Retrievere og større, kan det med fordel bruges hvalpe foder i halvandet år. Når din jagt hund Golden retriver er blevet større skal den have det rigtige foder med energi!

Hvornår skal jeg skifte til voksenfoder – Læs her!

Hvilke næringsstoffer er der i tørfoder:

Fibre: fibre er med til at fører fodret rundt i tarmsystemet, jo flere fibre jo længer tid bliver det også i tarmsystemet og det er med til at nedsætte mængden af afføring. Udover dette forbygger fibre også imod tandsten og giver god mundhygiejne.

Mineraler: Er med til at være en byggesten i kroppen, således tænder, knogler fungere optimalt. Kalk, zink, fosfor etc.

Vitaminer: De er lige så vigtige for hunden som der er for mennesket. Kroppen skal bruge disse stoffer for at fungere.

Proteiner: Er med til at bygge muskler, styrke knogler og opretholde flot pels.

Fedt: Det skal være rigeligt med fedt i din hunds foder. Både animalsk og vegetabilsk fedt er vigtigt. Hvis din hund har en tør og kedelig pels, er det tegn på at fedt indholdet ikke er høj nok.

 

 Vi anbefaler:

 

Hundeguide.dk