Ligesom ved mennesker, giver et godt helbred et langt og trygt liv, hvor sundhed spiller en stor rolle. Det vi som gode hundeejere kan gøre, er at give de bedste forudsætninger her i livet for din hund, det gøres ved sund og varieret kost, masser af motion hvor leg og stimulering er i fokus. Kombination af disse faktorer kan være med til at give et godt helbred – tilmed også gøre at din hunds hjertesundhed forbedres.

Fokus på naturlige kosttilskud giver et styrket hjerte

At give kosttilskud med naturlige indhold, kan være med til at gavne hjertet, det vil sige at man kan supplere med kosttilskud, der er skånsom og effektiv på din hund. Her findes der forskellige kosttilskud, som kan anses som vores vitaminpiller, som giver forskellige positive indvirkninger på krop og hjerte. Der indeholder L-carnitin, taurin, Co-Q10 og E-vitamin, som er aminosyrer og vitaminer. Dette produkt er 100% naturlig, og giver derfor ingen bekymringer hos hundeejere. Derfor kan det også give problemer med din egen tålmodighed, da det er naturmedicin. Hvilket giver god mening at bruge kosttilskuddet som forbyggende.

Aktiv hund og sund kost – er alfa omega

Det mest basale for din hunds helbred og hjerte er ligesom ved os mennesker, en sund kost samt motion og aktiv livsstil. Her kræver det en ekstra indsats fra dig som ejer, da det er dig der skal skaffe det gode foder, hvor nærringsindholdet spiller rigtig godt sammen med din hund. Som en vigtig del af en sund kost, er adgang til frisk vand også en vigtig prioritet for din bedste ven.

Masser af motion til at styrke hundens hjerte

En menneskekrop fungerer og bedst ved daglig motion og giver også mental sundhed, samt naturligvis fysisk sundhed, det samme gør sig gældende ved hunden. Ved at berige din hund med en aktiv livsstil med masser af gåture, leg, frit løb eller træning kan det gavne dens helbred. En kombination af disse aktiviteter giver det bedste resultat, da en hund der bliver udfordret både fysisk og mentalt giver en træt og glad hund.

Hunden der modtager sin mad i form af leg, kan gavne den mentale træning. Det kan blot gøres ved at kaste maden ud på græsplænen, hvor hunden skal benytte næsen til at finde frem til maden. Eller via en aktivitets bold, hvor fodret er gemt inde i den, hvor der skal arbejdes for at få udbyttet. Kombination mellem aktivitet og fodring giver en aktiv livsstil med masser af stimulering.

Et sundt hjerte forlænger livet for din hund

Et sundt og stærkt hjerte er med til at give livskvalitet og forlænge levetiden hos hunden. Desværre sker det tit, at for dårlig kost og for lidt motion påvirker hjertet negativt. Derfor kan det godt være en god ide at supplere med kosttilskud og vitaminer som er udviklet til et sundt hjerte til din hund.

Et godt hjerte kan være livsforlængende, og modsat kan et dårligt hjerte give konsekvenser for hunden overordnet helbred. Det kan give symptomer som vejrtræningsproblemer, hævet mave eller hjerteabnormiteter.

Hvis du er i tvivl om din hunds helbred, og har mistanke om det mindst med hjerteproblemer, skal du kontakte din dyrlæge med det samme. For der er ikke noget mere trist end at skulle aflive eller mist din bedste ven før tid! Derfor vil vi gerne give dem de bedste forudsætninger for et godt liv.

Hundeguide.dk