Hvad end din hund bruger et halsbånd eller en sele, så kommer du ikke udenom, at du skal ud og investere i en hundesnor. Hundesnoren bruges typisk til at holde styr på hunden, når man går tur med hunden i skoven, på stranden, på vejen osv. Vi vil i denne artikel forsøge at komme nærmere ind på de forskellige typer af snore, hvilket i sidste ende gerne skulle hjælpe dig med at vælge den rigtige hundesnor.

De forskellige typer af hundesnore

Der findes som udgangspunkt fire forskellige typer af hundesnore. Hvilken af disse du hælder mest til, vil vi lade være op til dig, idet der både er fordele og ulemper ved dem alle. De typiske og mest almindelige typer af hundesnore er:

  • Førerline
  • Dressurline
  • Rulleline
  • Håndfri hundesnor

Se også: Tilbud på hundesnore

Førerlinen

En førerline egner sig specielt godt til gåture eller udendørs aktiviteter. Snorene har som ofte forskellige længder, men de giver dig alle en enestående mulighed for at styre din hund, eller at trække din hund til dig.

En førerline har typisk en løkke i den ene ende, mens der i den anden ende er en karabinhage. Dette giver dig alletiders mulighed for at have snoren rundt om dit håndled, hvormed du kan lave andre ting/opgaver imens. Dette kunne eksempelvis være, hvis du lige skulle svare på en SMS, eller du måske skal samle en hundelort op i din hundepose.

Dressurlinen

Et godt alternativt til førerlinen er dressurlinen, hvor der er en lang line, som tilmed ligger dobbelt og har to karabinhager. Med dressurlinen så har du rig mulighed for at justere på længden af snoren, hvad end du blot skal gå en tur med din hund, eller du måske skal til hundetræning. Længden af snoren kan også gøres meget kort, hvis du ønsker at din hund skal være helt tæt på dig.

Rullelinen

Længden på rullelinen kan justeres løbende, idet snoren er udstyret med et smart bremsesystem samt en stopknap. Længden på rullelinerne er forskellige, og de kan fås helt op til 8 meter.

Hvis der er mulighed for at give hunden meget længde foran eller bagved en, så er rullelinen helt klart det bedste valg. Du skal dog være opmærksom på, at rulleliner egner sig bedst til de hunde, som ikke trækker for meget. Foruden dette så skal du også være opmærksom på, at du ikke bør give din hund for lang snor, hvis du er i et område med meget trafik, eller hvis du er et sted med mange mennesker eller andre hunden.

Håndfri hundesnor

Hvis du løbetræner med din hund, så kan du med fordel vælge en håndfri hundesnor. Du skal hermed ikke holde hundesnoren i hånden, men i stedet har du snoren rundt om maven. Før du benytter en håndfri hundesnor, så skal din hund dog have lært at gå pænt, idet der ellers er stor risiko for, at både din hund og dig kan komme til skade.

En håndfri hundesnor er også en fordel, hvis du gerne vil lave hundetræning, herunder eksempelvis at skulle finde snacks fra en taske.

Hundeguide.dk