Statistikkerne taler deres tydelige sprog – der er næsten dobbelt så mange hunde der bliver påkørt i vinterhalvåret, sammenlignet med sommerhalvåret. Du kan heldigvis selv gøre meget for, at din hund bliver set i mørket.

Din hund må ikke gå løs

Der er kun én der har ansvaret for, at din hund ikke bliver påkørt i trafikken, og det er naturligvis dig som hundeejer. Vi anbefaler derfor at du altid holder hunden i kort snor, når du går tur med den. Dette gælder naturligvis også, selvom du mener at du er i fuld kontrol.

Hundesnoren er ikke blot for din hunds skyld, men i sandhed også for de øvrige trafikanter. Vi skal samtidigt understrege, at din hund trods hundesnoren stadig kan få en masse nye sanseindtryk på gåturen.

Reflekser redder mange hundeliv

Selvom en hundesnor er utrolig vigtig, så er det naturligvis ikke nok kun at holde hunden i snor, idet trafikanterne også skal kunne se din hund og dig. Vi kender det allesammen – det er frustrerende og træls at møde en mørkelagt person, hvilket også gælder for hunde. Dette kan du dog afhjælpe ved at bruge reflekser.

Og udvalget af reflekser er rigtig mange. Du kan både få reflekser i halsbåndet, i snoren, rundt om poterne osv. Selvom udvalget er stort, så er det på ingen måde afgørende, hvilken eller hvilke reflekser du vælger. Det handler nemlig i sidste ende blot om, at reflekserne skal være synlige.

Ganske som vi kender det fra andre ting, så bliver reflekser også slidte med tiden. Du skal derfor løbende sørge for at kontrollere, hvorvidt reflekserne fortsat er i en OK stand. Dette kan du bl.a. gøre ved at lyse med en lygte på reflekserne, fra en afstand på ca. fire meter.

Husk lygter og lyshalsbånd

Det helt store ulempe ved reflekser er, at de kun fungerer, når de bliver ramt af et andet lys fra f.eks. billygter. Vi anbefaler derfor også, at du sætter et lyshalsbånd eller lygter fast på din hund. Dette kan du nemt montere i din hunds halsbånd og eller i selen.

Hundeguide.dk