Alt efter hvilken race hund du har, er der nogle hunderacer der har behov for pelspleje. Tit er det længere pelse der har behov for pleje. Men denne regel har også en undtagelse, nogle hunde har en flot og velholdt pels selv om det er langt. Disse hunde har kun behov for børstning to gange om året, efteråret og foråret hvor hunden fælder mest. Andre hunde er ikke så heldig og kræver børstning ugentlig. Lige meget hvilken hund du har så vil hunden nyde den nærkontakt det giver, ved en gang børstning en gang i mellem.

Husk pelspleje også indeholder at holde pelsen loppefri, læs mere om lopper her.

Gode råd ved børster:
Langhåret hunde(Kleiner Münsterländer, Golden Retriver etc.): En svinehårsbørste er god til disse hunde, hvor pelsen ligger glat på kroppen. Svinehårsbørsten er god til at børste knuder ud af håret og den undgår statiskelektricitet i pelsen. Korthåret hunde(Ruhåret hønse hunde, Labrador, Doberman etc.): En gummibørste er velegnet til disse racer, børsten nærmest ”suger” alle små hår til sig. Langhåret hunde m. underuld(slædehunde, hyrdehundene, andre spidshunderacer): En selvrensende karte med bløde tænder er at fortrække, denne børste er god til underulden, uden at ødelægge dækhårene.

Tættekam:
En tættekam bør anvendes på alle hunde, kammen er god til at undersøge om hunden har lopper.
Sådan et omgang med tættekammen bør gøres hver uge, for at se om huden har lopper eller andre udyr. Kæm hunden og hvis der er nogle sorte prikker, så tag dem på et stykke køkkenrulle. Derefter gør pletterne våde med lidt vand, hvis det er loppe ekskrementer vil de bliver røde.

Trimning af hunde:
Engang i mellem har hunde behov for at blive trimmet, nogle hunde har behov for at blive klippet omkring ørene, andre omkring poterne. Nogle hunde skal trimmes helt ned engang i året, det afhænger af hvilken race hunden er. Der er forskellige muligheder for at vedligeholde din hund. Sakse, knive eller trimmer kan varmt anbefales til din hund.
Shampoo til din hund:

Det kan egentlig ikke anbefales at give din hund et bad for ofte, for hundens normale talglag har ikke godt af en skrubbetur under bruseren. Hvis det sker for ofte vil hundens pels have svær ved at rense sig selv igen. Derfor skal det ikke ske flere gange i måneden.
Men der kan være uheld hvor hunden har behov for at blive vasket, derfor skal hunden have noget hundeshampoo, der har de rette mængde af olier der efterlader en flot pels.

Vi anbefaler disse produkter:

Youtube link:

Hundeguide.dk