Det at benytte sig af øjenkontakt kan være et behjælpeligt redskab når der skal kommunikeres og trænes. Du kan i denne lille artikel få nogle gode råd til, hvordan du bruger øjenkontakt med din bedste ven, når der skal trænes. Det er også super fedt at hunden fokusere på dig, frem for andre hunde rundt om.

Ved jeres træning betyder øjenkontakt meget mere end nogle tror, når det gælder om samarbejde og tillidsbånd. Det betyder at din hund vil fokusere på dig, frem for andre interessante aktivitet, der ellers under andre omstændigheder er mere spændende end dig. Derfor får du her nogle tips til dig og din hund under træningen. Øjenkontakt kan også vise at du er alfahanen, og hunden adlyder dig, da øjenkontakt kan være intimiderende for en hund.

Første øvelse til øjenkontakt: 1) Hav en godbid i dine hænder, når hunden har forstået at der er en godbid der, 2) hæver du hånden med godbidden op til dit bryst. Nu skal du stå stille og vente på hunden ikke længere fokusere på godbidden, men i stedet kigger dig i øjnene. 3) Du vælger nu at tage armene ned og giver hunden godbidden, mens du roser din hund i et roligt toneleje. 4) der kan evt. tilføjes en kommando såsom `kontakt`, i det hunden kigger intens på dig, hvorved den til sidst vil forbinde denne kommando til øjenkontakt.

Nu er tiden til at tilføje yderligere et element til øvelsen. 5) her skal hunden lære at selv om armene tages ned ved øjenkontakt, skal den stadig bibeholde kontakten med dine øjne. Hvis hunden fjerner fokusset på dine hænder skal du igen føre armene op til brystet. Husk derfor at rose hunden når den kigger på dig, frem for godbidden.

Denne øvelse gentages 6-8 gange inden der så skal gives en pause til hunden. Øvelsen kan yderligere udvides til armene fægtes rundt om kroppen, hvor hunden stadig skal have øjenkontakt med dig.

Denne øvelse skaber godt samarbejde mellem dig og din hund, det er nu lettere at lære hunden andre øvelser, da den har fokus på hvad du gør.

Hundeguide.dk