Nogle hunde kan ikke forstå hvad der sker når nytårsaftensraketterne flyver til vejrs. Hunden går i panik og kan næsten ikke være i sig selv, den piber og ryster. Det er svært at vide hvordan en hvalp vil reagere når den aldrig har oplevet lydene og glimtene før. Det kan også være svært at genskabe før nytårsaften. Dette er guiden til at få din hund til at slappe af.

Tilvænning: Det kan være en god ide at tilvænne din hund til lydene der vil komme, brug en cd eller find lyden på din computer eller tablet. Du kan den vej igennem introducere din hund for de lyde der vil komme. Husk at starte på lav volumen og skru gradvist men langsomt opad. Når lydende kommer skal du rose hunden, så vil den forbinde det med noget positivt. Det kan være en lang proces så start i god tid inden nytår. Præparater der dæmper angst: Der findes mange præparater der ikke er decideret medicin, men vil hjælpe med at få din hund til at slappe af, da effekten er sløvende og beroligende. Oftest er det kosttilskud hunden får i kapsler, foder eller flydende kosttilskud.

Feromoner: Det er duftstoffer der er syntetisk fremstillet, duftene har en beroligende virkning på hunden. Det findes i forskellige former som halsbånd, spray eller duftspredere til stikkontakten.

Kosttilskud: Der kan fås nogle kosttilskud som indeholder dele af biopeptider som er protein, disse er tilsat i foderet der får hunden til at slappe af. Effekten er beroligende.

Se også hvordan du tilvænner din hund til at være alene hjemme.

Hunden har nogle gode sanser såsom høresansen der er meget bedre end menneskets, derfor kan store brag fra raketter godt være skræmmende, læs mere om hundens sanser her.

Tips:

  • Hvis du ved din hund reagerer på raketterne, start på de beroligende midler inden det går løst. Gerne et døgn før med kosttilskuddet, så har det den bedste virkning.
  • Hunden skal være træt efter en god lang gåtur, så sover din hund evt. igennem showet.
  • Luk hunden ind i et mørkt rum(ingen vinduer), eller luk for gardinerne.
  • Tænd for radioen, og lad hunden slappe af til denne vante lyd.
  • Giv ikke hunden opmærksomhed, ignorer når den hyler.

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk