Hunden hilser ved at hoppe op, hjælp:
Hunde elsker kontakt og snakke med folk, når den først har fået lov til at springe op af gæster, kan det godt være svær at vænne den af med igen. Men det kan sagtens lade sig gøre, selv en gammel hund kan lære nye tricks. Husk blot på at det kræver tålmodighed

Hvordan afvænner jeg hunden med denne last?
Det hjælper ikke at skælde hunden ud, det virker ikke. Så er det første trin du skal tage er at vænne ryggen til den glade hund. Når den så igen er rolig eller har alle poter på gulvet kan du vænne dig igen, dette gentages indtil hunden har forstået budskabet. Det kan hjælpe at involvere en godbid og rose den når den sidder rolig.

Dernæst kan du vænne din hund til at sætte sig når folk kommer ind ad døren, når folket så er klar går de hen og klapper hunden og siger goddag. Husk at ros den når den sidder stille og venter på kontakt. Få gerne en person til at hjælpe dig med at træne, personen skal komme ind mens du styrer hunden. Ros den når den ikke springer op og sidder sig, husk at give en godbid i det den gør det du ønsker. Dette kan afprøves mange gange og til sidst vil hunden forstå hvad den skal.

Læs også: få en rolig hund & Det bedste legetøj til hunden

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk