Ofte skyldes gøen af andre mennesker eller hunde usikkerhed hos hunden, det kan være usikkerhed eller angst, hvis der kommer forgænger eller hunde der nærmer sig. Det kan igen oftest overføres til ejeren af hunden, da adfærden ejeren har, fx nervøsitet hurtigt fornemmes af hunden, som så har samme effekt på den.

Da det formidles til hunden, at der ikke er styr på situationen, og at hunden tænker at ejeren har brug for beskyttelse. Dernæst kan det blive til dårlige vaner, at hunden gør af alt og alle – det kan være irritationsmoment med en gøende hund, ikke kun for dig men også for naboer, forbigående etc.

Se også: Anti gø halsbånd

Tip til at undgå gøen fra hunden – dør klokken

Der ringes på dørklokken og din hund begynder at gø, vælger de fleste hundeejer at råbe af hunden. Stop, slut, nu det nok etc. Eller prøver at berolige hunden ved kærlige klap. Men disse hentydninger, forstår hunden ikke, da hunden kun forstår at du er ophidset eller opfatter den kærlig klappen som ros. Det bekræfter hunden i at den gør det rigtige. Derfor skal der være en anden tilgang til hunden, når der ringes på dørklokken.

Før døren åbnes skal hunden på plads bag ved ejeren, vis at du som ejer har styr på situationen ved at stå forrest. Når den sidder stille og ikke gør, skal den roses. Hvis den alligevel gør, skal den ignoreres og ikke have øjenkontakt. Det samme gælder for de besøgende, som ikke skal give hunden opmærksomhed. Men når den til sidst ikke længere gør, skal den have ros for den flotte stilhed.

Tip 2 – gåturen i fællesskab

For at give din hund sikkerhed under gåturen, skal din hund gå i snor, ikke som straf men som en forlængelse af dine beskyttende arme. Hunden skal ikke trække og bestemme tempoet, det er dig der bestemmer tempoet og retningen. Når der mødes nogle forbigående, skal du gå rolig forbi uden nogen reaktion. Forsøg ikke at berolige din hund med blide ord eller skælde hunden ud. Det giver nemlig igen usikkerhed til hunden, du skal derimod først rose den når den er stoppe med at gø.

Se også: Køb hundesnor af god kvalitet på tilbud

Hundeguide.dk