Min hund fælder meget

Hundehår kan være besværlige at komme helt til livs i hjemmet, man kan få lov til at blive ved med at støvsuge hele tiden. Her kan du læse hvorfor hunden fælder og hvordan du kan komme det til livs på hjemfronten.

Hvorfor fælder min hund?

Helt principielt, så er det fordi hunden ikke længere har brug for pelsen at den fælder. Generelt siges der at der er 2 fældningsperioder om året. Første hvor hunden skifte til vinter pels og anden hvor hunden skifter til sommerpelsen. Men langt de fleste hunde fælder hele året rundt, hvor nogle hunde dog fælder mere end andre. Tit ses det at de korthåret racer fælder mest, mens de langhårede bliver mere filtrede i hårlaget, hvis den ikke får den optimale pelspleje.

En sund pels ser sådan ud på din hund

Blank og skinnede pels er ikke blot en fryd for øjet og kæleindbydende, men så kan den også være en indikator for din hunds sundhed. Da en kedelig og glansløs pels kan afsløre tegn på, om de har lus eller lopper, eller måske endda loppeallergi.

En pelsepleje med rutine giver en sund pels

Allerede som hvalp skal hunden introduceres for pelspleje, da det ellers kan blive en trist oplevelse, for dig og din hund, hvis den ikke gider eller kan lide det. Hvis den kan lide det, kan det hurtig blive kvalitetstid og hyggestund for dig og din hund. Hvis hunden fælder ekstrem meget, kan det være en fordel at tage et bad med hundeshampoo, da det løsner/trækker de løse hår ud. Tilmed kan du også bruge loppemiddel, så hundens pels forbygges mod lopper, lus og skovtæger. Ydermere er det altid en god ide at børste hudens pels igennem engang i ugen, for at mindske hår i hjemmet.

Se også: Fiskeolie til hunden – flot pels og godt helbred

Kvalitetshundefoder kan have en betydning for pelsen

En af de andre tiltag du selv kan gøre for en sund pels, er at kigge på den rigtige kost. Hundefoder er ikke bare hundefoder, og man skal bestemt ikke blot kigge efter prisen. Hundefoderet skal være sammensat på en måde, så hunden får det den skal bruge for at fungere optimalt. Hvis pelsen ser kedelig og glansløs ud, så kan omega 3 og 6 fedtsyrer, gøre underværker for pelsen. Tilmed kan du kigge på kvalitetsfoder, som har rigtige mange gode nærrigsstoffer, som gør hundens hverdag mere behagelig.

Hundeguide.dk