Hunden er født uden vores sprog og kan ikke lære det. Vi kan derfor ikke tale til hunden og forklare hvad den skal gøre. Det der bruges i stedet for er håndtegn og tonelejet på din stemme. Hunden lærer dog hurtigere håndtegn end stemmekommando, så optimalt er først at lære dem øvelser med håndtegn og bagefter kobles en kommando på.

Med den rette toneleje, kropssprog og kommando kan du få en lydig hund.

Hunde er gode iagttagere og holde nøje øje med hvad vi laver, de lytter som sådan ikke til os, da det ikke er naturligt for dem at kommunikere med stemmen. Derfor er det bedst at bruge vores kropssprog til at kommunikere med hunden. Hunden vil meget hurtigere lære med håndsprog end kommandoer, hvis kommandoen er nævnt tilstrækkelig mange gange vil det virke, men signaler med kroppen opfanger hunde hurtigst.
Brug arme og fingre til at lave forskellige signaler, husk at bruge den eksakte sammen bevægelse og signal hver gang.

Stop: her kan der bruges en flad håndflade pegene mod hunden, hunden vil efterhånden forstå dit signal, når der er trænet nok. Den vil stoppe og blive på stedet.

Sit: En af de få stemmekommandoer hunden vil lære ret hurtigt. Brug en løftet pegefinger og sig din kommando. Til sidst burde det være nok med en løftet pegefinger uden en kommando. Se en uddybet sit træning

Dæk: Med en flad vandret hånd i nedadgående retning ned til græsset, samtidig med din kommando dæk. Vil hunden hurtig forstå hvad den skal. Det kan hjælpe at have en godbid mellem fingrene og lokke hunden ned. Se en uddybet dæk træning.

Pege: Ved en god træning, vil en hund til sidst forstå når vi peger i en retning, så vil hunde gå den vej. Peg på kurven og hunden vil gå i sin kurv.

Sætte sig ned – hjemkald: En god måde at lære hunden at komme, er ved at sætte sig ned på hunden niveau med åbne arme og kalde på hundens navn. Hvis du vil være sikker på at hunden kommer hver gang, kan en line bruges i træningen, så hunden ikke kan sno sig uden om. Se uddybet hjemkald træning
Der er ingen grænser for hvad du kan lære hunden med håndtegn. Det eneste der kræves er meget træning og en positiv energi mellem dig og din hund.

Vi anbefaler disse populære produkter

Hundeguide.dk