En loppe er et lille hårdført insekt uden vinger, der lever af at suge blod fra din hund. Den latinske betegnelse for den er Ctenocephalides canis. Det klør voldsomt hos din hund og hunden kan have små røde bid forsaget af loppen. For at finde loppen kan du kæmme din hund med en fin børste eller lusekam, lopperne er ca. 3 mm lange og hopper rundt.

Hvor kommer loppen fra?
Loppen er ude i naturen på andre dyr, og er i dyrenes natur og område. Det vil sige at din have kan have masser af lopper og loppe æg, som hopper på din hund hver gang den er ude. Loppen kan også komme fra katten som bliver ved med at færdes med din hund. Derfor skal alle dine dyr behandles.

Bekæmpelsen?
Det kan tage mange måneder før dit hus og hund bliver helt loppefrit desværre. Helt op til halve år kan det tage før alle lopper, æg og larver er forsvundet fra huset og hunden.

Grunden til den lange tid, er at lopperne lægger æg på hunden og æggene bliver spredt rundt i husets sprækker og kanter når hunden færdes. De kan sagtens ligge der mange måneder før de bliver udklækket og klar til at hoppe på hunden igen. Loppen kan selv overleve i op til et år uden blod, hvorfor den er svær at få has på. Derfor er det vigtigt at hunden hurtigt kommer i behandling således at du undgår for mange æg og lopper i dit hus.

Hvordan bekæmper jeg så loppen?
– Sørg for at din hund bliver behandlet med et loppemiddel. Ikke kun én gang, men over en længere periode. Når hunden er behandlet med loppemidlet, vil lopperne dø bare ved at færdes på hunden. Derfor er hunden selv med til at dræbe insekterne igen. Så hunden skal opholde sig der hvor alle loppe er, så hjælper den med at fjerne dem.

– Kig godt på brugsanvisningen af loppe midlet, hvis den overholdes 100 % vil lopperne ikke have en chance.

– Hjælp selv med til at lopperne forsvinder hurtigt! Det gør du ved at gøre hovedrent i dit hus. Alle hjørner og sprækker skal rengøres. Så æg og larver også bliver fjernet. Støvsug gerne hver dag i en længere periode, så får du mange at insekterne væk.

  • Skifte gerne støvsugerpose et par gange i den periode.
  • Rengøringen er et stort skridt til at blive loppefri, så få det gjort!
  • Rens alle tæpper, møbler, tekstiler etc.
  • Sprækker i gulve, kanter afkroge skal støvsuges.

God jagt!

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk