Sådan kan du selv klippe hundes klør

Hundens klør skal klippes

Det er vigtigt at klørene bliver holdt ved lige af dig, førhen i naturen kunne hunden(ulven) selv slide dem til. Men det er de færreste hunde der når det i dag.

Hvis klørene bliver for lange, gør det ondt på hunden når den går på dem, i værste fald kan de brække tæt ved nerven og det gør rigtig ondt på hunden. Du kan risikere at skulle få din hunds klo fjernet ved dyrlægen hvis den brækker ved nerven.

Vær forsigtig når du klipper klør

Der løber nerver og blodkar i klørene på hunden, derfor skal du være forsigtig når du klipper klørene med en neglesaks, da det kan være meget smertefuldt for hunden hvis du klipper i nerven.

 

Hvis din hund har lyse klør kan man i det rette lys se, hvor nerverne befinder sig henne. Sådan kan du undgå at klippe i dem. Hvis din hund har mørke klør kan du ikke se hvor blodkar og nerver er, så må du klippe et lille stykke af ad gangen, indtil at de har den rigtige længde.

Dog hellere klip dem en ekstra gang i året, ved ikke at satse på at de kan blive endnu kortere, så hellere lade klørene være lidt længere.

 

Vildtkloen bliver ofte lang

Vildtkloen er de klør der sidder på indersiden af hundens forben, de rører ikke jorden og har svær ved at blive slidt ned. Derfor bliver klørene her ofte meget lange.

Nogle hunderacer har også tendens til at have ulveklør, som sidder tilsvarende på bagbenene, de skal også klippes engang i mellem.

Hvad er den rigtige længde på hundens klør?

Når hunden står på gulvet, skal ingen af klørene røre gulvet. Rammer klørene gulvet er de for lange og skal klippes lidt.

Tilvæn hunden til at få klippet klør

Har du en hvalp eller en unghund der endnu ikke har fået klippet klør, skal du starte stille og roligt. Start med at udforsk poterne lidt, undersøg dem. På den måde føler hunden sig tryk når du skal klippe klørene på et senere tidspunkt.

Så snart hunden lader dig undersøge poterne, er den klar til at få klippet klørene. Du bør starte med at klippe én eller to klør til at starte med, det giver en god oplevelse for hunden. Så den ikke skal ligge i lang tid utilpas.

Hvis hundens klør er meget lange

Hvis de er blevet alt for lange, kan man ikke bare klippe klørene af i den rigtige længde. Da nerverne og blodkar også bliver længere i takt med at klørene gør. Derfor skal man klippe klør over flere omgange. Når der klippes op til nerven vil de stille og rolig trække sig tilbage igen.

Hundeguide.dk