Guiden til valg af hund, hvor vi her kigger på Kleiner Münsterländeren. Den vil være i kategorien mellemstore hunde med en vægt på 20 til 25 kg. Det er en flot og god jagthund, hvis du tænker ”hvilken jagthund skal jeg vælge?”, så kan denne alsidige jagthund stærkt anbefales. Det er også en fremragende familiehund nu i det 21. århundrede.

Information:

  • Størrelse: 20-25 kg, 48-58 cm
  • Kaliber: glad, vandglad, jagttalent, opmærksom, viljestærk, stående hund, træningsstærk, intelligent og kærlig, jagt og familiehund
  • Motion: meget
  • Pelspleje skala: moderat

Omkring 1890 ville to tyske brødre finde den perfekte jagthund, de rejste derfor rundt i landet for at finde de helt rigtige hunde at avle på. Grundlaget de var interesseret i var en god størrelse hund, der kunne spore vildt, tage stand for det og apportere det. Med disse faktorer ville de skabe en allround hund der kunne mestre jagten. Det fik de også avlet ind i den race vi i dag kalder Kleiner Münsterländer.

Hunden er rigtig god til fuglevildt, hunden har stand der kan gøre jægeren klar inden hunden jager fuglen på sine vinger. Samt har den utrolig gode apporteringsevner, lige meget om det er på land eller i vand, da hunden er meget vandglad.

Der er en myte omkring at disse hunde skulle være bidske og aggressive, men den kan vi hurtig afkræfte! Hunden er hverken bidsk eller aggressiv tvært imod er det en fantastisk familiehund! Men man må aldrig glemme at det er en jagthund, hvorfor den ikke trives hvis den ikke kan komme ud og jage. Derfor bør en familie der ikke går på jagt, ikke have en hund af denne race.

Hunden giver aldrig op, den har en fantastisk vilje til at blive ved, og i jagtperspektiv er den fantastisk til at opspore anskudt eller nedlagt vildt, den bliver ved indtil den finder det eller du giver op. Hunden kan løbe hele dagen i højt tempo og har kun brug for små pauser.

Jagt/trænings produkter til din hund:

Men vær ikke bange for at hunden ikke kan sammen med resten af familien, for det kan den! Det er en god familiehund og kan med børn og mange sjæle. Hunden elsker socialkontakt fra mennesker og vil gerne klappes. Samt er den god til at indordne sig i hierarkiet, så den ved hvor den hører til.

Træningen: En Kleiner Münsterländer elsker at blive trænet og udfordret. Den er nem at træne op da den er samarbejdsvillig samt selvstændig. Alt der indebærer jagt er den meget villig til at lære. Hunden har en utrolig god koncentration og bliver ikke let distraheret af andre hunde, mennesker, biler etc. Derfor får man hurtig en god kammerat ud af hunden.

 

Se denne fantastiske video om Thomas' første jagthund – Kleiner Münsterländer

blank
Hundeguide.dk