Mange der står i den kedelige situation med en positiv corona test, tænker på et tidspunkt om ens hund også kan rammes af sygdommen, og evt. kan smitte videre. Tilmed om hunden også vil være så syg, at den ikke kan overkomme at komme ud og besørge.

Kan min hund være smittet med COVID-19?

Vi har fundet ud af via, eksperimentelle studier at hunde samt andre kæledyr kan blive smittet af corona! Vi har også i Danmark konstateret smittede husdyr som hunden. Spredningen sker ligesom ved os mennesker via dråber, når der hostes eller nyses.

Der er dog er der ikke bevis for, at hunden spiller en rolle i at videregive corona. Dog skal man alligevel følge den generelle hygiejneråd, når der er kontakt til hunden. Derfor skal der undgås at lade hunden slikke på dig og i ansigtet, sørg ligeledes for at spritte hænder/vask hænder hver gang du har været i kontakt med hunden.

Skal min hund tjekkes for Corona?

Hvis du har mistanke om din hund har corona, skal du tage kontakt til din dyrlæge, da covid-19 er en anmeldepligtig sygdom. Hvis din hund er positiv efter dyrlægens undersøgelser, skal dyrlægen anmelde det til fødevarestyrelsen.

Når jeg har corona, skal hunden så testes?

Der er ingen grund til at få hunden testet, hvis du bare selv er smittet, da risikoen for at hunden smitter videre er minimal, når den er hjemme i isolation ved dig. Men hvis du har mistanke om at hunden er smittet skal du tage kontakt til dyrlægen.

Du må som udgangspunkt gerne lufte din hund, hvis du har en have, så skal det være der. Hvis ikke skal du sørge for at finde steder, hvor du ikke støder ind i mennesker, og på tidspunkter, hvor der er få mennesker ude.

Hvordan undersøges hunden for corona?

Det er hos dyrlægen hunden skal undersøges, det sker ved en podning med en vatpind i næsen eller svælget. Dyrlægen kan dog også tage prøver fra afføring eller opkast, det vurdere dyrlægen, hvilke prøver der er mest hensigtsfuldt.

Hundeguide.dk