Din hvalp er næsten ved at være voksen nu og du skal inden længe introducere den for voksen foder. Behovet for de mange proteiner og kalorier er ikke længere til stede, hunden er færdig udviklet og derfor skal muskler og knogler ikke bruge så meget energi længere.

Men hvornår skal du så skifte til voksenfoder?

Din hund vil være udviklet når den er omkring 1-2 år gammelt, det er her du skal skifte fra hvalpefoder til voksenfoder. Hunde af gigant racer vil være op til 2 år om at udvikle sig fuldt ud. Store hunde som Labrador er ca. 1,5 år om at udvikle sig og små hunde som Chihuahua vil være færdigudviklet efter 1 år. Det er derfor en god ide at fodre en måned eller to længere end anbefalet, da det ikke er skadeligt at fodre længere end nødvendigt. Så er man på den sikre side, dog sørg for ikke at overfodre.

Overgangen af foder skal komme gradvist

Selv om din hvalp viser at den kan lide det nye voksenfoder, skal overgangen ske gradvist. En radikal overgang vil kunne give maveproblemer, som i værste fald kan være permanente. Det vil give fordøjelsen overarbejde og det giver dårlig mave for din hund.

Ændringer i kosten ved hunde vil påvirke dem forskelligt, nogle hunde mærker intet andre bliver meget påvirket. Derfor er det vigtigt at holde øje med overgangen og kigge efter hunden signaler og afføring.

Sådan kan foderskifte blive lettere

  • Øg gradvist mængden af fodret over en uge. Start med 15 % af fodret bestående af det nye foder. Til sidst i ugen vil 100 % bestå af det nye foder.
  • Hunden bør ikke føle sult ved overgangen til det nye foder
  • Spørg dyrlægen hvis hunden ikke er indforstået med at skifte mad
  • Bland aldrig ”menneske” mad i din hunds mad, hunde skal have hundemad og du skal have menneskemad.

 

Hundeguide.dk