Vi kender det formentligt allesammen – hundehår er utrolig svære at komme af med i hjemmet, og tit og ofte så har man en følelse af, at man skal støvsuge hele tiden. Vi vil i denne artikel forsøge at finde ud af, hvorfor hunde fælder samt, hvordan du kan blive fri for hundehår derhjemme.

Derfor fælder hunde

Når hunde fælder, så handler det helt grundlæggende om, at hunde ikke længere har behov for pelsen. Sagt på en anden måde, så har hunde to fældningsperioder om året. Den ene er hvor hunden skifter sin vinterpels, mens den anden er hvor hunden skifter sin sommerpels. Når dette så er sagt, så fælder langt det fleste hunde hele året rundt, hvoraf nogle hunderacer i sagens natur fælder mere end andre.

Hvordan ser en sund hundepels ud?

Det er utrolig vigtigt at du holder øje med din hunds pels. Foruden at en blank og skinnende pels er mere flot og kæleindbydende end en trist og glansløs pels, så kan hundens pels også fortælle en hel del om hundens sundhed. Din hunds pels kan f.eks. vise tegn på, at den har lopper, lus eller endnu værre, den trælse loppeallergi.

Du bør også overveje at give din hund lakseolie. Lakseolier til hunde bruges typisk for at give hunden en flottere og mere skinnende pels.

Gør pelsplejen til en rutine

Vi anbefaler at du allerede fra begyndelsen, introducere din hund for pelspleje, idet det ellers hurtigt kan gå hen og blive en trættende affære, både for hunden men også for dig. Hvis du vælger at give din hund pelspleje, og det allerede sker i en tidlig alder, så kan du se frem til nogle rigtig hyggelige stunder.

Skulle du stå i en situation, hvor din hund fælder rigtig meget, så kan du med fordel tage den i bad, og vaske den med hundeshampoo. Dette vil være med til at de løse hår falder af. Efterfølgende er det en god ide, at du behandler hundens pels med et loppemiddel. Dette er nemlig med til at forebygge, at din hund ikke bliver angrebet af f.eks. lus, loppe eller flåter.

Kosten er afgørende for hundens pels

Først og fremmest er det vigtigt at du som ejer, husker at børste din hund ordentligt. Men at børste hunden er naturligvis ikke det eneste, du skal sørge for at gøre. Det er nemlig også utrolig vigtigt, at du giver din hund den rigtige kost. Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at hundefoder ikke bare er hundefoder.

Det skal nemlig være sammensat på en sådan måde, at din hund får det maksimale ud af det. Hvis din hunds pels ser en smule trist og glansløs ud, så kan du med fordel vælge at tilføje ekstra omega-3 og omega-6 fedtsyrer til kosten. Det er dog ikke nødvendigt at gå ud og investere en masse penge i et olieprodukt, idet du fint kan nøjes med olivenolie, som indeholder rigeligt med fedtsyrer.

Hundeguide.dk