blank

Pas til hunden i EU:
Det er et lovkrav hvis du vil have din hund med til udlandet, den skal have udstedt et hunde pas fra din dyrlæge. Du kan tage til din lokale dyrlæge og få udstedet et pas, din hund skal dog være chippet og skal være vaccineret mod rabies senest 3 uger før afrejse. Disse oplysninger vil stå i passet til din hund.

Hvem må udstede et pas:

Det er kun dyrlæger med en dansk autorisation som må lave hundepasset. EU-selskabsdyrspas hedder passet og kan både blive lavet til hunde og katte.

Prisen på passet:
Det er individuelt hvad et pas koster til hunden fra dyrlæge til dyrlæge, igen koster det hvis hunden skal chippes eller have en vaccination. Ring til din dyrlæge og forhør dig ad, de er altid glade for at man ringer og spørger og vil hellere end gerne hjælpe dig. Men en stikprøve kontrol siger at pas koster mellem 800 og 1000 inkl. rabies vaccination.

Se også reglerne for navneskilte til hunde.

Særregler:
Nogle lande har særregler for at komme ind i landet, det kan være ormekur, blodprøver, rabies vacciner etc.. Lav altid en en research på nettet til det pågældende land du skal hen og rejse igennem.

Hvor finder jeg oplysninger til de pågældende lande:

Du skal være klar over at det altid er dig, der har ansvaret for at din hund har de rette vacciner og parirer, når i skal ind i et land.
På fødevarestyrelses hjemmeside, finder du en guide som fortæller hvad de forskellige lande kræver.

Kan jeg få pas i tyskland til hunden?

Det giver lidt sig selv at man uden pas ikke kan tage hunden med over grænsen, for at få lavet et pas til hunden. Dog er der mange der gør det, men det er faktisk ikke lovligt. Dog er der nogle muligheder for at de tyske dyrlæge kommer til Danmark og udstæder pas til tyske priser. Prisen for et pas er omkring 250 danske kroner.

Find det bedste hundefoder til din hund

Hundeguide.dk