Generelt er der mange hunde til salg, og med stor mulighed for at købe en hund.

Som det første kan det være en ide at kontakte Dansk Kennel Klub eller Dansk Race Union, som opdrætter hunde. Derudover er der en mulighed for at købe ved såkaldt stueopdræt, som referer til en opdrætter der har et enkelt eller to kuld hvalpe om året. Her får man en stamtavle, så man ved hvilke hunde der findes bag hunden.

Med en stamtavle kan du:

  • Tjekke for indavl.
  • Tjekke sundhed.
  • Mulighed for første opdrætter til at parre hundene hensigtsmæssigt.

I Danmark er det almindeligt at købe hunde hos begge typer af opdrætter, altså henholdsvis Kennel Klub eller stueopdræt.

En anden mulighed vil være at anskaffe sig en hvalp, unghund eller voksen hund via et internat. Her kan det være væsentligt at anskaffe så meget information om hunden som muligt. Der kan være mange årsager til at hunden er havnet på internatet, også helt naturlige årsager, hvorfor en informationssøgning vil være fordelagtig. Det kan anbefales at kontakte dyrenes beskyttelse, med henblik på en bred informationssøgning.
Undgå

Den første levetid er den vigtigste i henhold til hundens udvikling. Hvalpen er let påvirkelig, og alle oplevelser vil præge hunden resten af dens liv. Desværre er der mennesker, der har gjort hundehandel til deres erhverv. Mennesker der køber hvalp i udlandet, og sælger dem dyrere i Danmark.

Hvalpene vil komme fra producenter der har større produktion af hundehvalpe. Der foregår i den forbindelse en længere transport af hvalpene, som bevirker at den første levetid er meget dynamisk, hvilket som benævnt ikke er hensigtsmæssigt.

Der følger en artikel omkring hvad du skal være opmærksom på, når du køber en hund.

Hundeguide.dk