blank

Hunden har masser af energi og elsker at lege, for at undgå at vi som hundeejere skal være bidepuder, kan vi erstatte vores fingre og tær med legetøj. Legetøj kan give stor glæde for dig og ikke mindst hunden, ét bestemt stykke legetøj kan hurtigt blive favoritten for din hund.

Undgå at din hvalp bider i alt – læs mere her.

Legetøj kan bruges til mange ting:

 • Legetøj er en god beskæftigelse for din hund når den er selv hjemme, på den måde undgås der at tapetet bides i stykker, sko spist, stoleben, ledninger etc.
 • Aktivering af hunden gennem legetøj, kan gøre det lettere for dig, kast med bold eller frisbee giver hunden maksimal motion.
 • Legetøj kan bruges til hundetræning – det kan være som belønning, finde genstanden gennem ”søg” øvelse.
 • Legetøj kan bruges som krammedyr om natten til din hund.

Der er mange lækre produkter til din hund, og her er der en guide til udvælgelse af legetøj til din hund.

 • Alder: Alt afvænning af alderen på din hund, skal der vælges forskellige legetøj. Hvor er din hund med sine tænder, en hvalp må godt have noget blødt gummi, bamser, stof, det er godt for de spidse hvalpetænder. Når din hund er 4-9 måneder og er ved at skifte tænder, bør hård gummi undgås og sørg for at have nok legetøj at bide i, for det er en periode hvor hunden vil bide i alt. En Voksen hund vil nu have gode tænder og stærke kæber som sagtens kan klare hård gummi og vil have masse energi til tovtræk og løbe efter genstande. En senior hund hvor kroppen er ved at gå på pension, bør stadig holdes aktiv. Hunden skal have noget blødt legetøj og nogle bolde til at hente.
 • Størrelse af hund: Inden der købes nogle produkter, bør du også overveje om legetøjet passer til din hunds størrelse, om du har en stor Ruhåret Hønsehund eller en lille Jack Russell Terrier er ikke helt lige meget. Vurdere om det passer til din hund.
 • Defekt legetøj: Hvis legetøjet får nogle brugsskader hen af vejen, så sørg for at smide det ud! Revner og brud i legetøjet kan forsage at hunden sluger stykker af legetøjet, som kan sidde sig fast eller stoppe tarmsystemet.

Legetøj til din hund:

 

Typer af legetøj:

 • Bolde – der findes mange materialer og kvaliteter der lige netop passer din hund. Find nogle der er uforudsigelige og hopper skævt, det gør det mere spændende for din hund at jage. Find et materiale din hund ikke tygger i stykker med det samme. Men der er bolde af gummi, plys, skum, pivebolde etc.
 • Trække legetøj – hunde elsker at trække om kamp med et stykke reb, det kan både være sjov for dig og hunden. Sørg for at rebet er af stærkt materiale så det ikke går i stykker med det samme. Der er delte meninger om en hund får en aggressiv adfærd ved sådan en leg. Men hvis du træner din hund ordentlig og den stopper når du siger ”stop”, ”slut” eller en anden kommando burde det ikke være noget problem. Læs her om adfærdsproblemer hos hunde.
 • Tyggelegetøj – legetøj der er fremstillet til at tygge i, kan være godt for din hunds tænder, tandkød og kløende tænder. Nogle af disse stykker legetøj kan fyldes med godbidder, så fornøjelsen bliver endnu større. Legetøjet er godt til tidsfordriv når ejeren ikke er hjemme. Samt er det godt at give hunden sit måltid i et stykke legetøj, det styrker hundens intelligens, at skulle løse opgaver.
  God mad dispenser/legetøj
 • Bamser – Et hit hos mange hunde, men man skal som hundeejer være meget opmærksom. Bamser går let i stykker og kan derfor også let sluges.

 

 

Hundeguide.dk