Har du brug for en familiehund, sofahund eller jagthund? Ingen hunde er ens og ej er racerne, alt efter hvad hensigten er med din kommende hund, din hverdag og dit aktivitetsniveau, derefter skal du også vælge din hund.

De fleste hunde i dag anses også som familiehunde, da det er sjældent at en hund kun bruges til det formål de er avlet frem til førhen, en jagt- eller hyrdehund kan lige såvel være den perfekte familiehund som en Golden Retriver.

Alt for mange mennesker vælger den ”forkerte” hund til at starte med, dvs. at de skaffer sig af med dem igen eller afliver dem, det er ikke særlig respektabelt i mine øjne, op imod 15.000 velfungerende hunde bliver aflivet hvert år! Man vælger at aflive dem da man ikke har styr på træningen og der kommer adfærdsproblemer eller der var ikke så meget tid som forudset.

For at undgå dette problem med aflivninger, bør man stille sig en del spørgsmål inden man anskaffer sig en hund. Man bør sætte sig grundigt ind i hvad det vil sige at have hund, der følger nemlig meget ansvar med.

Når du er kommet til den konklusion at du godt kan varetage en hund, kan du så spørge om hvilken type hund passer bedst til mig og min familie? S Der er listet nogle forskellige hundetyper op herunder:

Jagthunde:

Meget intelligente hunde der elsker at tilfredsstille deres ejere, de er opdrættet til at arbejde sammen med deres ejere gerne på tomandshånd. Hundene er meget lydige af natur og opmærksomme. Hundene kræver meget aktivitet og har det bedst ude i naturen. Jagthunde kræver meget energi og skal have det rigtige foder. Under denne kategori er blandt andet: retrievere, pudler, pointere, spanieler, og settere.

Se jagthunden: Kleiner Münsterländer

Hyrdehunde:

Disse hunde anses for at være de mest intelligente hunde, det siges at de har et særligt blik til at kontrollere andre dyr. Hundenes funktioner er at bevogte og kontrollere kvæg, de kan også bruges til at bevogte kyllinger og dådyr. Hunden er i stand til at drive kvæg uden at skræmme eller gøre dem urolige. Hyrdehunde er aktive og intelligente dyr med en fremtrædende struktur i deres pels.

Drivende hunde:

Denne type hund er den ældste hund i kategorien, som med formål er opdrættet til et formål. Disse hunde er avlet til at drive vildt frem eller finde vildt. Karakter som beskriver disse racer er smidige, skarpsynet, utrolig god lugtesans og stor udholdenhed. I denne kategori finder vi fx blodhunden, der bruges til sweisshund på grund af den formidable lugtesans, der kan finde frem til vildt over ekstrem store distancer.

Terrier:

Disse små frygtløse hunde er fremavlet i England i det formål at være skadedyrbekæmper, de har især været brugt til at dræbe rotter og mus. Deres karakter er modige, frygtløse, nysgerrige, gøende og egner sig godt til jage små dyr men også ræve. De har stor behov for aktivitet og opmærksomhed.

Brugshunde:

Har mange funktioner, de er fremavlet til mange forhold. De er blandt andet brugt til slædehunde, fiskehunde, vagthunde etc. De forskellige lande har deres egen formål med disse hunde. De er derfor meget lærenemme, modige og stærke.

Selskabshunde:

Disse hunde er fremavlet med det formål at være familiehunde, de er rolige og elsker samvær med mennesket. Deres kendetegn er at de er meget tolerante, glade, omgængelige og egner sig godt til familier med små børn. Disse hunde tages tæt ind til livet og anses næsten på lige fod med resten af familien. De er ikke fremavlet med et bestemt formål, andet som at være et familiemedlem. Disse hunde har ikke behov for meget aktivitet og er rolige.

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk