Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er særligt godt for et barns fysiske, følelsesmæssige, kognitive og sociale udvikling, at være sammen med en eller flere hunde. Og til alles store glæde, så er alle hunde, uanset race, alder eller pelsfarve i stand til at have en positiv og særdeles god indvirkning i børnenes liv. Vi vil i denne artikel tage et nærmere kig på, hvilke hunderacer der er de mest børnevenlige.

Fordelene – når du vokser op med hunde?

Det er ingen hemmelighed, at hunde har en utrolig ærlig personlighed, hvormed hundene kan lære børnene nogle meget vigtige værdier, herunder venskab og loyalitet. Læg hertil den ubetingede kærlighed, som hundene giver, hvilket i sidste ende er med til at øge barnets selvværd, samt stimulere den sociale udvikling i barnet.

Mange forældre vælger tit og ofte, at det er børnene som skal passe hunden (i grove træk), hvilket er med til at lære børnene om ansvarlighed. Med tiden, så vil de fleste børn tage denne ansvarlighed til sig, hvilket er noget som hunden også kan mærke. Dette skaber en fantastisk harmoni familien og hunden imellem.

Hvordan finder jeg de mest børnevenlige hunderacer?

Lad det bare være sagt med det samme, der findes på ingen måde dårlige eller gode hunde fra naturens side. Faktisk så viser undersøgelser, at halvdelen af hundens adfærd afgøres af, hvilken race der er tale om. Den anden halvdel afhængig af delvis livsoplevelser samt træning.

Læs også: Føreropmærksomhed – basistræning hvalp

Det er derfor vigtigt til en start, at du lærer din eller dine hunde de grundlæggende lydighedsøvelser. Dernæst så er det ekstremt vigtigt, at du sørger for at hunden gennemgår et ordentligt socialiseringsforløb, hvilket helst skal ske indenfor hundens første 20 uger i livet. Og grunden til dette er, at det er her i denne alder, at hundehvalpen lærer at være sammen og ikke mindst kommunikere med andre.

Inden du vælger din næste/første hund, så skal du/I gøre jer nogle overvejelser omkring, hvordan hunden kan tilpasse sig barnets nysgerrighed og energiniveau. De fleste vil nok give os ret i, at de absolutte mest børnevenlige hunderacer har et balanceret temperament, herunder at hunden er villig til at tage på “eventyr” med barnet.

Vi skal naturligvis også lige understrege, at du/I ikke nødvendigvis skal vælge en lille hund, idet hunden størrelse på ingen måde afgøre den evne eller adfærd til at lære.

De mest børnevenlige hunderacer

Vi kommer her med vores bud på, hvilke hunderacer vi synes der er mest børnevenlige.

  • Beagle: Mellemstor hund, der er både aktiv og venlig.
  • Labrador: Tålmodig, kærlig, trofast og intelligent.
  • Golden retriever: Balanceret temperament, loyal og intelligent.
  • Puddelhund: Anses for at være den anden mest intelligente hunderace i verden.
  • Boxer-hunden: Den perfekte vagthund for børn. Højt energi niveau.
  • Border collie: Anses for at være den mest intelligente hunderace i verden.
  • Yorkshire terrieren: Allergivenlig. Perfekt vagthund. Trofast og en energibombe af den anden verden.
Hundeguide.dk