Du kender det med garanti. Du sidder ved middagsbordet, og skal til at spise din lækre aftensmad – ved siden af dig sidder din dejlige søde hund, og selvfølgelig med store og søde hundeøjne. Når dette sker, så er det slet ikke til at stå for. Fristelsen for at dele ens mad med hunden, bliver simpelthen for stor!

Du skal dog passe meget på, inden du lystigt giver hunden noget af din mad. Der er nemlig en lang række af fødevarer, som hunde slet ikke kan tåle. Vi vil i denne artikel forsøge at give dig et bedre indblik i, hvilke fødevarer du med god samvittighed kan give din hund.

Hundes optimale kost er utrolig forskellig fra menneskets, og hvormed vi mennesker indtager og spise en masse ting, som ikke er godt for hunde. Langt de fleste hundeejere ved f.eks. godt, at hunde ikke må spise chokolade, fløde osv. Det er dog de færreste der med sikkerhed kan sige, hvilke fødevarer hunde må spise. Hvis du er én af dem, så kan du med fordel læse denne artikel til ende.

jordnøddesmør / peanut butter
Jordnøddesmør og peanut butter indeholder en lang række af sunde fedtstoffer, herunder E- og B-vitaminer. Du kan med fordel smøre lidt peanut butter på et kødben, og give det til din hund. Du bliver overrasket! Din hund vil elske det!

Gulerødder
Gulerødder indeholder en masse gode og sunde vitaminer, som både er godt for dig og din hund. Du skal derfor ikke spare på gulerødderne. Husk dog altid – alt med måde, uanset hvad du giver din hund.

Græskar
De fleste forbinder græskar med Halloween, men faktisk så er græskar ikke kun godt til Halloween. Græskar er nemlig rigtig sundt, idet det bl.a. indeholder en masse gode og vigtige vitaminer. Der er faktisk nogle undersøgelser som viser, at hunde får en dejlig blød pels, hvis de spiser græskar-fyldet.

Æg
Langt de fleste mennesker elsker æg. Det er dog ikke kun os mennesker der elsker æg, idet hunde også er ellevilde med æg! Ganske som det gælder for os mennesker, så er det ikke just sundt at spise for mange æg. Din hund kan dog godt tåle at spise et helt hårdkogt æg. Du bør dog være påpasselig med blødkogt æg, idet hundens mave ikke altid kan tåle dette.

Æbler
Langt det meste frugt er sundt for hunde. Og dette gælder især æbler, som du med god samvittighed kan give din hund. Du skal dog være opmærksom på, at hunde ikke kan tåle kerner. Du skal derfor altid sørge for at fjerne alle kerner, inden du giver din hund et æble.

Havregryn
Det er ikke kun os mennesker der får en god start på dagen, efter en omgang havregryn. Dette gælder også for hunde. Du kan derfor med fordel give din hund en lille skål havregryn.

Laks
Fisk og især laks er rigtig godt og sundt for hunde. Så, hvis du alligevel har en smule laks tilovers efter din egen hovedret, så kan du give dette til din hund. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke må være sovs eller andet på laksen, inden du giver det til hunden, idet dens mave ikke så godt kan tåle dette.

Ananas
Hvis du gerne vil give din hund en lækker og sund eftermiddags-snack, så ville ananas være et rigtig godt valg! Ananas er fyldt med en masse gode vitaminer, og foruden dette, så er ananas også godt for hundens mave.

Ris
Ris er et kæmpe hit blandt rigtig mange hundeejere. Idet ris i sig selv ikke er særlig spændende, så kan du med fordel mixe og blande risen med nogle af ovenstående fødevarer. Men husk, alt med måde.

Hundeguide.dk