Hunden har et ekstra sanseorgan i munden, den bruger munden til at samle ting op, det er hundens følesans. De opnår meget nydelse ved at tygge i ting, især når tænderne vokser og de kommer til at klø. Udover dette er det en normal adfærd for hunde, at snappe, gø, bide, jage, sjæle etc., det kan gøre os mennesker utålmodige. Men det ligger i hvalpens gener lige fra den bliver født, leg med søskende har været en del af deres udvikling, de har leget, bidt og jaget. Hunden har også en tildens til at bide i ting når den keder sig, derfor sørg for at den har en anden aktivitet den kan lave selv, uden du bliver sur.

Læs om et antigø halsbånd her.

Find ting/legetøj hunden må bide i: Du bliver nød til at sætte begrænsninger for en hund, den skal vide at det er forkert at bide i en sko eller et stoleben. Men desværre elsker hunde at bide i noget der dufter af dig. Men du skal finde nogle substituerende ting den kan bruge.
Legetøj: Din hvalp har behov for at tygge i noget, det kan ikke undgås. Derfor køb noget legetøj der passer til hundens størrelse, og vær skeptisk når du køber legetøj. Du skal tænke på om det er noget hunden kan få galt i halsen. Det må gerne være i god kvalitet så det ikke gå i stykker, massiv gummiringe, okseben, tennisbolde etc., de er svære at bide i stykker og så undgås det at hunden sluger disse genstande.

Find det rigtige legetøj til hunden – tryk her.

Motion: en træt og udmattet hund har ikke tildens til at lave ulykker. Derfor skal en hund have en god omgang motion inden den skal være alene. Den har således ikke den overskydende energi til at lave de store ulykker, den kan nøjes med et tyggeben eller en gummiring til at tage den værste kløe og kedsomhed.

Udnyt hundens bærelyst: Hunden elsker at have ting i munden og den elsker at tilfredsstille dig som leder. Derfor er det en god mulighed at træne hunden op til at bære ting for dig, det kan være en pose med lidt indhold. Og en hund med munden fuld, kan ikke bide i dig eller andre ting. Hvis den bider i leg, så hav altid en gentand den må bide i klar, så skifter du hurtig din hånd ud med denne genstand.

Begræns hunden, undgå fysisk afstraffelse:

  • Ved leg kan en hvalp godt finde på at bide, hoppe og blive lidt vild. Det ønsker vi ikke med en fuldvoksen hund og skal derfor sætte tidlig ind. Hvis hunden gør disse ting ved leg, skal legen stoppes med det sammen, sig nej og ven ryggen til. Når hunden er faldet lidt til ro, kan legen genoptages og hunden vil lidt efter lidt forstå, at legen stopper når den gør disse ting. Man må aldrig slå en hund, hvis denne fysiske afstraffelse er for ”blid” tror hunden det er en del af træningen. Hvis den er for ”hård” mister hunden tillid til dig.
  • Begræns hunden når den er selv hjemme, luk hunden ind i et rum hvor der ikke er mange genstande den selv kan bruge til leg. Et rum hvor den har sit legetøj, kurv og helst intet andet. På den måde laver hunden ikke mange ulykker.

Undgå at friste hunden:
– Der skal ikke ligge nogle sko på gulvet, for det kan en hvalp ikke kende forskel på. Derfor skal du ikke friste hunden ved at sokker, tøj, sko etc. ligger på gulvet. Sæt det på plads, så forhindre du hunden i at lave ballade.
– Mad på bordet skal ikke stå så en hund kan nå det, stil det altid langt ind på bordet.

Tips:
– Hunden elsker at bide i noget der dufter af dig, læg et bidelegetøj i dine sko natten over, så dufter dette stykke legetøj af dig. Det vil den elske.

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk