At erhverve sig en hund er en stor ting. Af den årsag er det også væsentligt at sikre sig, at den hund man køber, også er den hund man har haft intentioner om at købe. Der er flere faldgrupper som du bør undgå når du køber hund. Derfor har vi i denne artikel samlet en række opmærksomhedspunkter, som du med rette kan være opmærksom på, når du køber hund.

Før du køber hund

Det er altid en god ide at undersøge markedet, og finde ud af hvilken hunderace du/I ønsker. Hvilken gruppe af hunde skal den tilhøre? Er den beregnet til jagt eller mere en selskabshund.

Det er væsentligt, at du er realistisk med det tidsforbrug du ønsker art bruge på hunden. Tag en god snak med opdrætteren, da det siger meget om hunden, hvordan opdrætteren er. Spørg ind til racen og hvalpen, og undersøg hvor meget opdrætteren ved.

Tag aldrig en hvalp med hjem første gang du ser den. Se dens levevilkår, og mød moderen. Tegn en forsikring, såfremt at din hund skulle komme til skade, eller have kroniske lidelser.

Hvad skal jeg holde øje med?

Hvis hvalpen har et hundepas, kan det være fordi at hvalpen er importeret fra et andet land. Det kan dog også være fordi, at ejeren har intentioner om udstilling i udlandet.

Hvis opdrætteren har mange hunde gående i hjemmet, bør du også være opmærksom på hvalpenes vilkår. Hvis ejeren af hunden benytter et taletidskort, kan det appellere til, at ejeren ikke vil kontaktes og kunne opspores.

Det billede du har set af hvalpen, er ikke i overensstemmelse med den hvalp du ser ved fysisk fremmøde. Opdrætteren har flere igangværende annoncer, og er generelt kendt med mange annoncer. Da bør du være opmærksom på hvor stor en produktion der eksisterer.

Undersøg hvalpens stamtavle, og vær opmærksom på, at en sundhedsbog ikke er en stamtavle, og udelukkende giver et øjebliksbillede af hvalpens sundhed.

Det kan være en god ide at kontrollere moderens stamtavle. Derudover anbefales det at følge hvalpen i nogle uger, for at se udviklingen. Du har ligeledes krav på at se en såkaldt pasningsvejledning når du køber en hundehvalp.

Når jeg køber

Når du køber en hvalp, bør du sørge for at få en faktura eller en kontrakt. Det er helt almindelige købsbetingelser der gælder, også selvom handlen foregår privat. Dog vil sjældent kunne fortryde dit køb. Somme tid forbeholder sælger sig rettigheden til at købe hvalpen retur hvis du ikke længere ønsker hvalpen.

Nu er det blot at ønske dig god jagt efter din hund.

Hundeguide.dk