Der findes naturligvis mange forskellige forsikringer du kan tegne til hunden. Mange af dem kan være rigtig fornuftige at have hvis uheldet skulle være ude. Der er en lovpligtig forsikring du skal have på hunden, det er en ansvars forsikring.

Hvilke forsikringer kan man få til hunden?

Ansvar: Hvis din hund laver skade på personer eller deres ejendom vil denne forsikring tage det. Det kan være hvis din hund er uheldig, ved at løbe ud foran en bil og skade bilen.

Sygeforsikring(valgfri): her vil forsikringsselskabet betale dine dyrlægeregninger, hvis din hund kommer til skade eller bliver syg.

Udvidet hundeforsikring(valgfri): Hvis din hund går til konkurrencer, udstilling, træning, agility etc. så skal denne forsikring bruges, hvis din hund forvolder skade på personer eller andre hunde.

Opdrætter forsikring(valgfri): En hund kan komme galt afsted ved drægtighed og fødsel, her vil denne forsikring tage disse udgifter.

Hundelivsforsikring (valgfri): denne forsikring kan kun tegnes på en unghund, forsikringen dækker købet på en tilsvarende hund, hvis den nuværende hund dør pludseligt.

Hvad koster en ansvarsforsikring til hunden?

Der er mange faktorer der spiller ind hvad en forsikring koster på hunden, den normale ansvarsforsikring, kan vi finder mellem 277 kr – 500 kr årligt, alt afhængig hvilket forsikringsselskab der vælges.

Hvad koster en sygeforsikring til hunden?

En sygeforsikring til hunden kan også være en tryghed at have økonomisk, da det ikke er alle der har råd til operationer til 15.000 kroner, hvis hunden er uheldig. Så bliver man stillet i et dilemma om man skal låne penge eller aflive hunden.

Her kan en sygeforsikring være behjælpelig, hvor det koster et årligt/månedligt beløb, med en selvrisiko og så er hunden godt dækket ind. Vi har fundet priser mellem 1000-3000 kroner årligt. Hvor forsikringssummen, selvrisiko og variabel selvrisiko er faktorerne, der ændre beløbene. Den til 1000 kroner er der en fast selvrisiko på 2.000 kroner i vores eksempel.

Hundeguide.dk