Det kan svinge rigtig meget fra hund til hunde. Men en god Golden Retriever med stamtavle, kan du godt regne med 8-10000 kroner. Det er dog stadig også muligt at finde en hvalp til 4-5000 kroner. Men priserne varierer meget, alt afhængig af hvilken race der ønskes, for populære race kan stadig godt koste mellem 10-20.000 kroner.

Men her snakker vi selvfølgelig kun om et engangsbeløb, alt andet kommer selvfølgelig også oveni. Man siger jo at købsprisen for hunden er den mindste udgift, nu skal der tænkes på foder, forsikring, dyrlæge udstyr etc. Her render økonomien stærk, når vi tænker over hele hundens levetid.

Udstyr til hunden

Der skal købes udstyr, som vand skål, snor, kurv, legetøj og halsbånd. Det koster også det skal man også lige tænke på. Det kan være et engangsbeløb også, men legetøj skal også købes i ny og næ. Så det bliver også til nogle tusind i hundens levetid.

Hundefoder og godbidder

Hvis hunden skal have kvalitets hundefoder, løber prisen hurtig op og koster gerne over 5000 kroner i året, på blot foder, skal der købes godbidder oveni bliver det endnu dyre.

Dyrlæge

Hvis man er uheldig kan det være en af de helt dyre poster! Men hvis ikke kan det blot være en lille økonomisk udgift i året på 1.000 kroner. Men er man uheldig med en operation etc. Kan det snildt blive til 15000 kroner.

Forsikring

Ansvarsforsikring er lovpligtig, hvorfor man også skal have sådan en. Heldigvis er de ikke så dyre, kan nok findes til 250 kroner i året.

Du ser altså her, at der er mange udgifter i forbindelse med en hund. Indkøbs prisen er den lille del af det økonomiske.

Hundeguide.dk