Det er et lovkrav at din hund har et lovpligtigt hundetegn fra den er 4 måneder gammel. På hundetegnet skal du have dit(ejerens) navn samt din fulde adresse stående.

Det er ikke lovpligtigt med telefonnummer på hundetegnet, men vi anbefaler det naturligvis således, at du nemt kan kontaktes. På den måde kan folk nemt finde frem til dig som ejer af hunden.

Det anbefales i den forbindelse at have et feriehundetegn med et mobilnummer som starter med 0045, og en engelsk tekst. Alt sammen for at du skal kunne kontaktes så nemt som muligt.

I kan derudover overveje hvad der ellers skal stå på hundetegnet, som vil gøre det nemmere for folk at finde frem til dig/Jer som hundeejer.

Ved at følge dette link https://www.retsinformation.dk/eli/lta/1969/496, kommer i direkte til bekendtgørelsen om skilte til hunde. Her kan I blandt andet læse, at en overtrædelse af loven vil medføre en bøde.

Du kan få lavet et hundetegn på følgende sider:

https://www.petworld.dk/
https://www.hundenavneskilt.dk/
https://www.navneskilthund.dk/

Der er rig mulighed for at få lavet et hundeskilt i enten messing eller aluminium. Et hundetegn kan laves på mange forskellige måder således, at det passer til netop din hund. På de fleste af siderne er der mulighed for på deres hjemmeside at indtaste den tekst du ønsker, og dernæst få det leveret til døren.

Hundeguide.dk