Hunde der tygger i ting er ganske normale, det kan være fordi hunden skal bruge den overskydende energi, keder sig eller hvalpens tænder klør. Hunden ved ikke hvad den må og ikke må tygge i hvis du ikke sætter begrænsninger for den. Derfor når hunden har en uacceptabel tyggeadfærd skal du sige nej og skifte genstanden ud med noget den må tygge i. Hvis den fx bider i et par sko siger du nej, giver du hunden et legetøj den må bide i og roser den. Hvis du ikke får styr på det kan det resultere i et evigt adfærdsproblem, hvor den også vil tygge i dine sko når den bliver en ældre hund.

Husk:

  • Vær kritisk når du køber eller giver hunden legetøj. Hvis legetøjet ikke er i ordentlig kvalitet kan nogle stykker af legetøjet ende på tværs i halsen på hunden.
  • Kig på gammelt legetøj, smid det ud hvis det er i stykker. Læs her hvilket legetøj der er bedst for din hund.
  • Hav altid noget ved hånden hunden må bide i.
  • En hund der keder sig når den er selv hjemme, får tiden til at gå med at tygge i ting. Derfor skal hunden altid have noget at bide i når den er selv hjemme.

Hvalpen der skifter tænder:
En hund skifter tænder når den ca. er 5 måneder gammel, det medfører at tænderne klør voldsomt. Det kan derfor være nødvendigt for hunden at mindske kløen ved at tygge i ting, tit er det sko hunden tygger i fordi de dufter dejligt af dig. Husk derfor at sætte begrænsninger for din hund mens den er hvalp, da det kan resultere i at hunden bliver ved med at bide i sko, dig, tøj eller andet når den bliver voksen. Det er lettere at opdrage når den er hvalp end fuldvoksen. Aldrig straf din hund fysisk, du kan vælge når hunden bliver for vild ved leg at ignorer den og vende ryggen til den, indtil den igen er på et stille niveau.

Tips:

  • Køb nogle ben/knogler til hunden gerne med noget marv der rigtig smager. Hunden vil bruge meget tid på at spise det og kløen bliver mindsket. Derudover kan det også hjælpe med at få nogle af de ”svære” tænder ud selv, uden du skal have fingre i munden på hunden.
  • Læg et stykke legetøj i en sko natten over, den vil nu dufte dejligt af dig næste dag, det vil hunden elske.

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk