Hundegården er det en god eller dårlig ide?

Som udgangspunkt er hunden et flokdyr og ønsker ikke at være alene, så når du er hjemme vil den hellere være sammen med dig som ejer, end at være alene i hundegården. Men ellers er en hundegård en god ting at have til sin hund, det kan der være mange gode grunde til. Læs om adfærdsproblemer, blandt andet om hunde der er for længe alene, kan skabe problemer.

  • Hunden laver ikke ballade indenfor
  • Hunden elsker at være ude fremfor inde. Hundens sande natur er jo udenfor.
  • Huset holdes lettere rent
  • Hunden kan være der når der kommer gæster
  • Hunden vil vænne sig til temperaturen og fryser ikke ude, når i er på jagt eller træning

Disse grunde er hvorfor en hund skal have en hundegård.

En hundegård kan bruges til mange ting, og kan være guld værd når du skal ind og handle eller der kommer gæster med fint tøj så hunden ikke hopper op på dem – Undgå at hunden hopper op af folk. Nogle mennesker kan heller ikke lide hunde og der kan man med god samvittighed sætte hunden i hundegården i en timestid eller to. Smid et par tyggeben og noget legetøj så den kan holde sig beskæftiget. Husk altid at have frisk vand og mad til hunden.

Vigtigt er det med sikkerheden i hundegården, hunden må ikke kunne skade sig selv eller det der er værre fordi den evt. prøver at komme ud. Sikkerheden skal være i top og der skal være et sted hvor den kan komme i tørvejr. Derfor bør hundegården altid indeholde et hundehus(isoleret), eller en lem hvor den kan komme indendørs i varme og tørvejr.

Husk at vælge hundegårde af gode materialer, vejr og vind slider på fx træ, samt kan tænder og klør fra en hund også gøre. Derfor køb af god kvalitet så gården er solid og sikker for hunden.

Husk at en gøende hund er en pestilens for naboer og andre mennesker, så træn hunden til at den ikke skal gø når den er i hundegården, hvis du har problemer med at din hund gør så kan du læse på dette link: Undgå at hunden gør – tips og tricks

Vi anbefaler

Hundeguide.dk