Når hunden er meget aktiv igennem jagt eller især agility, vil det være en vældig god ide at få det rette foder i de perioder hvor hunden er ekstra aktiv igennem sin sport.

Agility

Sporten der både er sjov for hund og ejer, hvor det handler om færdigheder og fart. Der skal trænes meget og længe for at få den bedste hund, derfor skal der vælges et foder med ekstra energi så hunden har energi til aktiviteten og musklerne bibeholdes eller opbygges.

Hvis fodret ikke er tilstrækkelig vil hunden miste fokus og koncentration under træningen, og i værste fald under konkurrencen. Hvis der ønskes de bedste resultater skal fodret også være dette bedste!

Du kan sammenligne det med en professionel sportsmand, de skal også have de rigtige kulhydrater, protein og fedt og på de rigtige tidspunkter. Det ikke anderledes for din hund.

Bliv en bedre træner med disse tips

Jagt

Du kan sikkert forstille dig scenariet, hvor dig og hunden er på klapjagt og vi er midt på dagen, men din hund har ingen fart længere og lister stille og rolig rundt om fødderne på dig. Det finder i ikke meget vildt ved og det er brænd ærgerligt.

Derfor er det utrolig vigtig at fodret består af meget energi, så hunden kan klare hele dagen i søgen efter vildtet. Så kan i sammen bevise at, i er de bedste til at apportere og skyde vildt.

Den store guide om hundefoder kan hjælpe, hvis du er i tvivl om fodret.

Hvorfor kan jeg ikke bare give mere af det sædvanlige foder tænker du?

Jo hvis du bare giver ekstra foder til din hund vil hundens tarmsystem blive overbelastet, det føler hunden sig ikke tilpas med og afføringen vil være meget mere hyppigt.

Hvis der skiftes til et foder hvor indholdet er blevet skruet op, så der er mere protein, fedt og kulhydrat skal hunden have den samme mængde, men energitætheden i produktet er højere, således vil hunden få mere energi.

Fedt indhold til hunde:
13-18 % fedt: almindeligt vedligehold
18-22 % fedt: øget aktivitet
22-30 % fedt: Meget højt aktivitetsniveau
Proteinet skal også forhøjes, det er med til at holde hundes energi niveau oppe og holde på hundens muskelmasse i jagtsæsonen. Gerne ca. 30-35 % protein.

Hundeguide.dk