Vi har i Danmark ingen lovgivning der siger, hvordan man skal placere og transportere sin hund under kørsel. Vi har dog nogle retningslinjer, som mange benytter sig af, når vi kører med vores firebenede venner. Det er nemlig ikke helt ufarligt, hvis man ikke har styr på hvordan man gør det bedst.

Vi har derfor valgt at uddybe det i denne artikel, hvordan du på bedst muligt vis kan få din hund med ud at kører, uden at være til fare for dig selv og eventuelt andre bilister i trafikken.

Skal min hund være i transportkasse under kørsel?

En af de mest praktiske og brugte metoder til at fragte hunden, er med en transportkasse/bur. Her sidder hunden i et bur, som kan placeres i bagagerummet. Størrelsen du vælger til transportkassen afhænger af hvor stor din hund samt din bil er. Det kræver en god størrelse bil, hvis der også skal være plads til meget andet end transportkassen. Buret skal være forsvarligt spændt fast inde i bilen, således at der er mindst mulig risiko ved evt. uheld.

Skal min hund være spændt fast under kørsel?

Hunden skal ikke være spændt fast i bilen, men alligevel skal man passe på med at hunden ikke forstyrrer føreren af bilen. Derfor kan det være sikkert både for føreren samt hunden at den er spændt fast ved kørsel. Her fås der mange gode redskaber, hvor man give sin bedste ven tryghed i bilen – sikkerhedsselen til hunde er meget effektiv og anvendt til hunde.

Sikkerhedsselen spændes rundt om hunden og klikkes i den normale selelås, så er hunden er sikret på lige fod med føreren. Det anbefales at spænde hunden fast på bagsædet, således at den ikke bliver skadet af airbaggen.

Hund med på ferie

Hvis du skal på bilferie og hunden skal med, er det naturligvis en god ide, at spænde hunden fast med de ovenstående tips. Hvis du skal afsted til udlandet er det også vigtig at din hund skal have et pas, der kan nemlig være forskellige krav til pas i de forskellige lande, her skal man være opmærksom på vacciner, ormekur etc.

Hund på forsædet i bilen

Det er på flere måder ikke hensigtsmæssigt at have en hund på forsædet i bilen. Hunden må ikke være til gene for føreren i bilen. Det vil sige at hunden ikke må sidde på skødet ved føreren, da den kan tage udsyn og gøre det vanskeligt at navigere. Hunden må gerne sidde på forsædet på passagersiden, men det kan være fatalt hvis airbaggen udløses, da det kan koste din hund livet.

Hundeguide.dk