Din hund vil på et tidspunkt blive nød til at køre en tur i bilen, det er dejligt at kunne have hunden med uden problemer. Dog er det ikke alle hunde der er glade for at køre bil, de kaster op, piber og er bange.

Køresyge:
Mange hvalpe har problemer de første par gange i bil, det fører til at de brækker sig og har det skidt. En god ide er at undlade at fodre hunden nogle timer inden kørsel, dermed har den ikke det store at brække op. Hvis det nu alligevel skulle ske, så sørg for nogle gamle håndklæder, og lad selv hunden klare køreturen, det hjælper ikke noget at nusse om den. De fleste hunde vænner sig til bilen efter nogle gange i den.

Læs grunden til adfærdsproblemer og løsninger her.

Hunden er bange for at køre en tur:
Hvis din hund ikke fik vænnet sig til bilen som hvalp, kan den stadig have det dårligt med at køre bil. Den skal nu vænnes stille og rolig til bilen. Det gøres langsomt trin for trin.

  • Trin 1: Start med at sidde dig i bilen med hunden uden at starte motoren. Ros og snak roligt til hunden. Gør det flere gange inden trin 2.
  • Trin 2: Når trin 1 er succesfuld, start nu motoren uden at køre, ros og snak roligt til hunden.
  • Trin 3: når trin 2 er succesfuld, nu skal der køres små ture indtil hunden også føler sig tilpas med dette.

Alene tid i bilen:
Det er ikke sjovt for hunden at sidde alene i bilen, når du handler eller tanker. Hunden skal også tilvænnes til dette. Start med at lade hunden være alene et par minutter ad gangen, ros når hunden opføre sig acceptabelt når du kommer tilbage. Gradvis øg med minutterne til hunden kan være alene i længere tid uden at lave ballade. Husk aldrig at gå fra en hund med lukkede vinduer, det kan blive frygteligt varm i bilen.

Opkast og diarre ved hunden – Hvad gør jeg?

Sikkerhed:
Pas på hunden når i er ude at køre, du har sikkerhedssele på, det har den ikke. Derfor skal den naturligvis også have en hvis sikkerhed installeret i bilen. Du kan købe forskellige produkter der sikre din hund, hvis uheldet skulle være ude. Der kan købes transportkasser der kan fastspændes eller specielle hundeseler etc. En hund vil ved et uheld flyve ud igennem ruden, eller blive ramt af en airbag som kan være dødbringende for en hund.

Vi anbefaler disse produkter:

Hundeguide.dk