Du har nu investeret i din nye hvalp og der er nu bunkevis af problemstillinger at tage fat i. Se de adfærdsmæssige problemstillinger. Det første vi vil beskrive her er renliggørelse af din hundehvalp. Denne artikel vil prøve at guide dig til at få en renlig hund, med gode råd og erfaring kommer vi langt.

Hyppig tissetrang
En lille hvalp på 8 uger har en lille blære og skal tisse ofte, den har ikke samme kontrol som en ældre hund har. Små ”uheld” vil næsten være uundgåelig til at starte med, men hvis man er omhyggelig nok kan du nærmest holde den renlig fra hvalp.
Den unge hvalp vil i starten ikke signalere at den skal tisse til dig, det har den endnu ikke forstået at den skal gøre. Derfor er det dig der skal bruge din fornuft og fortælle at den skal tisse, hvis du gør det hyppigt lærer hvalpen at det er ude på græsplanen, at det forgår og ikke på gulvtæppet indenfor.

Hvornår skal du tage hunden ud at tisse?
Du oplever hurtigt at du skal være hurtig ved aftrækkeren, for at hunden ikke tisser i hænderne på dig på vej ud. Det er ikke helt urealistisk at hunden skal tisse gennemsnitlig én gang i timen.

  • Når hunden vågner, skal du afsted med det samme, du kan hverken selv nå at tisse eller tage anstændigt tøj på. Med det samme hunden åbner sine øjne og er i bevægelse skal du afsted.
  • Efter hunden har spist skal i ud at tisse.
  • Efter hunden har drukket skal i ud at tisse.
  • Efter hunden har leget skal i ud at tisse.
  • Efter en lille lur skal i ud at tisse.
  • Inden i går i seng.

Når i kommer ud på det areal du ønsker at hunden skal lære at tisse, ofte græsset, skal i gå indtil hunden har besørget, husk at rose imens hunden tisser, ikke før eller efter. I det hunden gør det du ønsker, skal den vide at den gør noget du kan lide, ros den meget. Rosen er vejen til succes, da hunden vil gøre alt for at du er tilfreds, den er et flok dyr og adlyder dig da du er lederen.

Lær hundens kropsprog
Efter et stykke tid vil du også kende din hund bedre, du skal tyde dens kropsprog. Den vil fortælle dig at den nu skal tisse, ofte vil hunden gå rundt i huset og snuse, måske blive lidt urolig og pive lidt. Hunden er et vane dyr og til sidst kan du godt gennemskue de tegn hunden giver dig.
Hunden er selv et meget renlig dyr og ønsker ikke selv at besørge hvor hun spiser eller sover, det kan du også bruge til en fordel.

Om natten kan du ligge hende i et hundebur / transportkasse, som er lidt huleformet og trygt for hvalpen, når den har fundet sig tilpas i dette hundebur, og ved det er her den skal sove, vil den ikke besørge her. Sådan kan du holde din hvalp renlig om natten, men bliver hunden lidt urolig skal du finde tøjet frem og ud og tisse med den. Samt med at den er tryg og renlig i buret, vil du også sørge for at den ikke laver ballade om natten. Men alle hunde er forskellige lige som alle mennesker er, du skal derfor selv tolke din hund og så vil i med tiden få succes.

Vi anbefalder disse produkter:

Hundeguide.dk