blank

Lær hunden at gå i snor
En tur til bageren er ikke sjov når, det er hunden der går tur med dig. En hund der trækker og hiver så den næsten ikke kan trække vejret, kan være en pestilens. Til gengæld kan en gåtur være en fornøjelse med en hund der kan gå stille og rolig, selv om der er andre hunde og mennesker iblandt.

Det ses tit at det er hunden der går tur med ejeren, hvor ejeren råber og skriger samt river tilbage i snoren. Det kan være i værste fald være skadeligt for hunden. Det kan give ryg, nakke og skulder problemer for hunden når der trækkes sådan.

Men hvorfor trækker hunden?
Hunden er ivrig og vil gerne frem i landskabet, for at nyde de mange gode nye dufte. Hundens sanser – Se hvor meget bedre hundens lugtesans er bedre end menneskets. Vi er ofte tilbøjelige til ikke at irettesætte en ung hvalp, fordi den er sød. Når det sker får hvalpen den overbevisning at det er den der bestemmer hvor vi skal gå hen. Derfor skal vi fra starten af vise at det er os der bestemmer retningen og farten.

Lær hunden at det er dig der bestemmer
Du skal nu have en god tålmodighed og styre showet. Du skal nemlig vise hunden at det ikke hjælper at trække i snoren. Du kan lige så godt starte i 8 ugers alderen af din hvalp. Du går nu i snor med din nye hvalp, og hunden trækker heftigt. Du har nu 2 muligheder for at stoppe det.

1) Hver gang hunden trækker i din snor, vælger du at stoppe og uden at sige et ord. Du står bare stille indtil hunden vælger at standse eller sætte sig indtil linen er slap, så forsætter du igen. Dette gøres om og om igen, indtil hunden forstår at, det ikke hjælper at trække for at komme hurtigere afsted.

2) Hver gang hunden trækker i snoren vælger du at skifte retning, den skal ikke bestemme hvorhen vi skal eller i hvilken fart. Når hunden trækker så svinger du højre om og forstætter modsatte vej eller til siderne. Dette forsættes.

3) Du kan også kombinere de to for at ikke stå for stille i for lang tid.

Find udstyr til gåturen her

Hundeguide.dk