Det er lovpligtigt minimum at have en ansvarsforsikring på din hund, hvis hunden skulle være så uheldig at løbe ud foran en bil og bilen bliver skadet, kan denne forsikring tage ansvaret for det økonomiske. Det er ikke en sjov tanke, men det er nødvendigt at have.

Læs også hvad du skal være opmærksom på ved en ny hvalp.

Hvorfor er det en god ide at have forsikring?

Det er svært at prisfastsætte en hunds værdi og mange kan ikke sige nej selv hvis en dyrlægeregning på en operation kommer op i 10 tusinde kroner. Vi har vores hunde for kære, derfor kan det være en god ide at tegne en forsikring der tager sig af dyrlægens regninger.

Hvilke forsikringer findes der til din hund?

Ansvar: Hvis din hund forvolder skade på andre personer eller deres ejendom vil denne forsikring tage det.

Sygeforsikring(valgfri): Denne form for forsikring tager de fleste dyrlægeregninger, hvis din hund kommer til skade eller bliver syg.

Udvidet hundeforsikring(valgfri): Denne forsikringstype er forbeholdt til hunde der går til udstilling, træning og konkurrencer. Hvis hunden forvolder skade på instruktøren, dommeren mm.

Opdrætter forsikring(valgfri): I forbindelse med en drægtig hund kan denne forsikring tages, den skal tage udgifterne ved fødselshjælp, kejsersnit etc.

Hundelivsforsikring (valgfri): Denne forsikring kan tegnes på en ung hund. Når hunden dør vil der betales en forsikringssum der svarer til prisen på en ny tilsvarende hund.

Krav til forsikring af hund:

Gennerelle krav er følgende:

  • Hunden er ikke ældre end 4-5 år når den forsikres
  • Ved et årligt sundhedstjek skal hunden revaccineres
  • Hunden skal være chippet
  • Minimum skal hunden være 8 uger gammel
  • Ved stiftning af forsikring stilles der krav om en tro og love erklæring fra ejeren om at hunden er sund og rask

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk