Der er helt sikkert mange fordele ved at have hund, og sikkert også mere end dem vi nævner her i artiklen. Men jeg tror de fleste hundeejere er enige i, at have hun giver så meget kærlighed og nydelse.

Fordele ved at have hund:

1) God nattesøvn: Det kan give en indirekte bedre nattesøvn, da hunde er gode beskyttere og vil vogte over deres ejer. Derfor føler vi os også mere trygge ved at have en hund i huset om natten.

2) Godt humør: Hundeejere har et bedre humør sammenlignet med folk som ikke har hund, der grines mere sammen med hunde.

3) Mere modstandsdygtig over for allergi: Hvis du har hund i huset, er du udsat for bakterier, som du bliver ricistent over for og beskytter nu mod infektioner og allergener.

4) Lavere blodtryk: dit blodtryk falder ved at have hund.

5) Immunforsvar forbedret: Ved at være sammen med en hund, nedsættes udskillelsen af kortisol, hvilket er positiv da forhøjet kortisol i længere tid er medvirkende til at nedbryde dit immunforsvar.

6) Ekstra motion: du kommer selv ud og får gået mange skridt, da du skal gå en nydelig tur med din hund hver dag.

7) Sygdomme minimeres: Livsstilssygdomme nedsættes, da du holder dig selv sund, ved den øgede motion som du udøver.

8) Antidepressiv medicin: hunden giver glæde, gode stunder! Tilmed frigives lykkehormonet oxytocin, når du har øjenkontakt med hunden eller nusser den.

9) Modvirker stress: En hund kan virke beroligende over for mennesket. Hvor det også gør at du udskiller mindre kortisol, som er stressende at have i kroppen.

10) Længere levetid: Ældre mennesker med hund lever længere, det kan skyldes at den forhøjet sociale kontakt, som mindsker følelsen af ensomhed.

11) Livredder: Hunde er fantastiske dyr, som kan trænes til meget med deres gode evner. Her tænker vi på hunden der kan lugte kræft, andre hunde kan opdage og advare diabetikere inden anfald.

Der er som sagt mange gode fordele ved at have hund! Det kan vi ikke komme udenom, og helt sikkert også mere gode som dårlige.

Ulemper ved at have hund

1) Udgifter: Der er mange økonomiske udgifter forbundet med hund, anskaffelse, forsikring, mad, legetøj, kurv, dyrlægeregninger og meget mere, det kan derfor hurtig rende op i kroner og ører.

2) Beskidt hus: man støvsuger, gør rent og vasker gulv. Og alligevel er det ikke at se næste dag, hvor man kan starte forfra. Så den evige rengøring er hele tiden på dagsordenen.

3) Ansvar: man stilles overfor et ansvar når man har hund, da du er den eneste person som tager sig af den! Man kan derfor ofte ikke gøre en masse spontant, som en uge i sommerhus, en overnattende bytur eller en sommerferie syd på.

Hundeguide.dk