For at få det til at fungere mellem hund og ejer er føreropmærksomhed det allervigtigste. Har du en hund der altid holder øje med dig og ved hvor du er, kan du næsten få den til alt. Det er bare at lægge øvelser på, for nu har du lagt basis bunden, for de næste mange øvelser.

Læs om lydighedstræning og få en lydig hund.

Hvordan får jeg denne opmærksomhed fra hunden?
Du skal bruge det der hedder vende øvelsen til at få føreropmærksomhed fra din hund. Du skal finde et stille sted som er helt ny for din hund. Når din hund er optaget af noget og ikke ligger mærke til hvad du laver, skal du liste ind bag et træ, sætte dig i grøften eller lægge dig ned i græsset. Hunden skal ikke kunne se dig. Når hunden nu ikke kan se dig, vil den blive nervøs og lede efter dig. Du må ikke gå for langt væk, hunden skal ikke blive rædselsslaget. Når den så finder dig bag træet skal du rose hunden rigtig meget og give den en godbid eller et stykke legetøj, for den har gjort noget rigtigt ved at finde dig igen. Det skal gentages nogle gange. Husk vi ikke er ud på at gøre hvalpen bange, den skal lære at det er den der skal holde øje med dig, ikke omvendt.

Det er ikke sikkert at du kan se grunden til at gøre dette, fordi din hvalp render ikke længere væk end 10 meter. Men når din hund er blevet 6 måneder, vil den ikke være nær så tæt på dig længere. Men hvis du allerede begynder på vende øvelsen når hvalpen er 8 uger, vil din hund også holde øje med dig når den er et halvt år.

Gør dig klar til hundehvalpen.

Trin for trin:

  1. Nyt område.
  2. Din hvalp er optaget, uopmærksom på dig.
  3. Du gemmer dig ved et nærtstående træ.
  4. Din hvalp bliver nervøs – leder efter dig.
  5. Når den finder dig skal du rose den.
  6. Husk ikke at skræmme hvalpen, det er ikke meningen.

Vi anbefaler disse populære produkter

Hundeguide.dk