Fiskeolie har mange gavnlige virkninger på hunden deriblandt helbredsmæssige virkninger og flot pels.

Fiskeolien er nok den mest anvendte kosttilskud til hunden, da olien har disse gode effekter på din hund. Det er især populært fordi det også kan bruges til pelspleje, pga. omega 3 fedt syreren der giver en sund og flot skinnede pels.

Kvaliteterne i fiskeolie til hunden kan dog varierer meget, derfor har vi lavet denne artikel så du kan vælge den rigtige fiskeolie til din hund. Der vil kun være fiskeolie der er af god kvalitet og sund for hunden.

blank

Hvilken fiskeolie bør jeg vælge?

Det er forskelligt hvordan hunden reagere på de forskellige olier, men ovenstående olier er alle gode og kan stærkt anbefales.

Overordnet set har olien indflydelse på helbredet af hunden, sundere hud og flottere pels, hvor måske enkelte hunde ikke reagere på olien eller endda ikke kan tåle olien.

Producenternes beskrivelser af produkterne er ofte mangelfulde og beskriver ofte kun indholdet af ingredienserne, som ikke giver meget viden om produktet.

Samt er der ikke altid overensstemmelse med pris og kvalitet, da der ikke er nogen garanti for at den dyreste er den bedste til din hund. Det kan lige så godt være den billigste din hund reagere bedst på.

Derfor er det altid godt at få sine egne erfaringer, derfor skal du prøve dig frem, for at finde den fiskeolie der passer til din hund. Men hvis du vælger et af produkterne fra denne artikel der du godt på vej.

Foderet fra Sportsmans Pride har et stort indhold af omega 3 og 6 fedtsyrer som også kan benyttes til hunden som alternativ til fiskeolie.

Fiskeoliens gode genskaber til hunden:

De følgende oplistede punkter, er helbredsmæssige fordele til din hund ved brug af fiskeolie:

  • Mindsker inflammation/betændelse ved sår etc.
  • Giver sundere hud, mindsker skel og tendens til tør hud
  • Giver energi til pelsen, glasfuld og flot
  • Formindsker fældning af pels
  • Reducere ledsmerter
  • Immunforsvaret bliver styrket
  • Giver mere energi til hunde
  • Kan give øget udholdenhed i fysisk situationer, fx jagt.

Ovenstående punkter kan naturligvis variere fra hund til hund, men disse punkter er generelt set fiskeoliens fordele. Nogle eksperter mener også at fiske oliens egenskaber kan forbygge mod kræft og sygdomme.

blank

Bivirkninger ved fiskeolie:

Nogle få hunde kan ikke tåle fiskeolien og dette kan have nogle bivirkninger i kroppen på hunden. Men oftest er det hvis hunden bliver overdoseret med fiskeolie, den får for meget og dermed kan det også fører til bivirkninger – derfor bør man altid holde sig til doseringen der står på emballagen.

Bivirkningerne kan have negativ effekt på de røde blodlegemer(hunden vil bløde mere ved sår), sårheling kan svækkes og tage længere tid, inflammationen kan komme ned på et lavt niveau at hunden har svært ved at bekæmpe sygdomme.

Du kan også konsultere dig med en dyrlæge, så du ved om fiskeolien er nødvendig til din hund og om den kan tåle det.

Hundeguide.dk