Måden at træne din unghund til en rolig hund.

Det kan være en fordel at lære hunden, at den ikke altid skal have opmærksomhed og at den skal slappe af og falde til ro. Det er ikke altid du har tid til at give hunden opmærksomhed, du har mange opgaver du skal nå. Derfor er det nødvendigt at hunden også kan ligge sig hen og passe sig selv, men det kan være svært med en ung energifyldt hund.

Der er ingen levende væsner der kan få opmærksomhed hele tiden, derfor skal hunden ignoreres engang i mellem, den kan ikke aktiveres hver gang den ønsker det. Nogle hunde har fundet ud af at, hver gang den kommer med et stykke legetøj og puffer til ejeren, vil den få noget opmærksomhed ud af det. Derfor skal der nu trænes med godbidder hver gang hunden gør det du ønsker og er rolig.

Læs om adfærdsproblemer ved en energifyldt hund.

Trin for trin:

  • Giv hunden kontakt – når den gør det du ønsker. Så kan du give den en godbid, rose den og nusse den lidt.
  • Når du ikke gider hunden og den søger kontakt, så skal du ignorere den. Lad som om den ikke er der indtil den går væk. Ros din hund når den har været i ro i et stykke tid.
  • Husk at din hund skal have kontakt og kærlighed mange gange dagligt men på dit initiativ. Det er også OK at give din hund opmærksomhed, når den selv søger det, hvis du har tid og overskud til det. Men ikke hver gang.
  • Hvis din hund er ustyrlig i line, så skal du hverken trække i snoren eller råbe nej. Du skal bare stå solidt og holde i snoren, til sidst vil hunden forstå at den ikke kommer nogen veje ved at trække i snoren. Når den falder til ro og sætter sig, skal den have ros og en godbid.
  • Hav et ”fristed” til hunden i huset, hvor den altid har ro. Det kan være en kurv i et roligt hjørne, hvor du ikke skal komme til hunden.
  • Husk at hunden skal have en masse stimuli og oplevelser, inden du kan bede den om at falde til ro og slappe af.

Undgå at:

  • Undgå at give hunden kontakt, når den gør noget du ikke ønsker af den. Skældud tager hunden også som kontakt, skældud er bedre som ingen kontakt. Husk derfor altid at rose hunden når den gør noget rigtigt.

 

Hundefoder der kan bruges til alle hunde

Vi anbefaler:

Hundeguide.dk