Hunden har nogle faser i sin opvækst, hvor den godt kan opføre sig lidt skør. Der er ingen grund til bekymring og heller ingen grund til at afskaffe sin hund, fordi den ikke er samarbejdsvillig i den periode.

Du kan sammenligne perioden med en teenager, de går igennem flere faser før personen bliver voksen og ansvarlig. Det samme sker ved din hund, den har nogle hormonelle ændringer i kroppen, der får den til at opfører sig ulydig og underlig i forskellige situationer. Nedenunder vil der uddybes forskellige faser af en hunds liv, fra hvalp til en 2-årrig fuldvoksen hund. Faserne vil nok få de fleste førstegangs hund ejere til at blive nervøse, om der er noget galt med deres hund. Det er her hunden kommer til at opføre sig som en barnlig teenager.

Se hvilket foder du skal have, til de forskellige faser. og se hvornår du skal skifte fra hvalpefoder til voksen foder.

Faserne:

  • 3-5 måneder: Hunden vil nu få perioden, hvor tandskiftet vil forekomme og ”den halve kønsmodning” vil komme. Både tæven og hanhunden vil få en større mængde af testosteron i kroppen, det giver anledning til at din hund bliver mere ulydig end normal og den vil søge grænser.
  • 7-9 måneder: Små hunde vil opleve en kønsmodning, der vil igen være et skub i produktionen af testosteron i kroppen.
  • 10-12 måneder: Store hunde vil opleve en kønsmodning, der vil igen være yderlige skub i testosteron produktionen.
  • 12-15 måneder: Perioden hvor du som hundeejer kan slappe af, for hunden vil have en stille periode hvor den vil slappe lidt mere af.
  • 15-16 måneder: Hunden vil have få et lille energitilskud, hvor den igen vil blive ulydig, energisk og en smule skør.
  • 22 måneder: Din hund er på det sidste stadie, hvor forsvarsmekanismen udvikles og voksenlivet begynder.

Efter din hund har nået de 2 år, vil hunden være færdig med de hormonelle udviklinger og hjernen er intakt. Du vil have en lydig og rolig hund.
I disse faser er det vigtig at du og din hund kommer ud og socialisere sig og træner ofte. Det er vigtig for at få en funktionel hund resten af dens levetid efter 2 års alderen.

Se hvordan du får en lydig hund ved kursus her

Vi anbefaler disse fodermærker

Hundeguide.dk