blank

Hunden skal have en kurv, den skaber tryghed og giver hunden et fristed hvor den kan være sig selv og iagttage og slappe af. Hunden kan her trække sig tilbage hvis den trænger til tid for sig selv.

Hundekurven fås i mange forskellige udgaver, du skal finde en der passer netop din hund i størrelse og sove mønstre. Mange hunde sover med strakte ben i dette tilfælde ville en kurv uden kanter være ideel eller en størrelse hvor hunden kan ligge strakt. Hvorimod andre hunde kan lide at sove sammenkrøllet, hvor en lille kurv med kanter kan skabe tryghed og komfort.

En kurv med god kvalitet:

Du bør ikke spare på kurven til din bedste ven, da hunden sover meget og bruger meget tid i en kurv. Der findes mange varianter og prisklasser af hundesenge, men en god ide er at invester i en ordentlig en fra starten, da billige kurve ofte går hurtig i stykker.

Med en god kvalitet af kurven sikre du dig at, den har en lang levetid samtidig med at hunden kan bolte sig i den ved slås og leg uden at den går i stykker. Derudover skal hundekurven være af et slidstærkt materiale hvor samtidig at komforten er i top. Det kan fx være med memory skum, så den former sig efter hundens krop og holder på kropsvarmen gennem natten. Det giver en god tryghed og komfort til din hund. Husk altid at kigge på din hunds tegn, så sikrer du dig at du finder den helt rette seng til din hund.

blank

Åndbar hundeseng

Pris: 899 DDK

blank

Find den helt rigtige placering til hundekurven:

Vi mennesker er vant til at sove ét bestemt sted hele tiden, men hunde kan godt lide at ligge flere steder. Derfor kan det være en god ide at have flere kurve eller tæpper rundt omkring. Her er der nogle gode råd til placeringen:

Stille miljø:

Sørg for at det er minimum ét sted i huset hvor hunden kan undgå kontakt med husets mennesker hele tiden. Et sted hvor der ikke er for meget larm, så hunden kan slappe helt af uden at blive forstyrret. Det at placere kurven i gangen eller køkkenet hvor der altid er støj og mange mennesker er en dårlig ide. I vaskerummet hvor der ikke er meget aktivitet er heller ikke en god ide, da vaskmaskinen og tørretumbleren godt kan stresse hunden og hunden vil måske endda være dissideret utryg ved at sove der.

Tæt på familien:

Hunden er et flokdyr og elsker at være sammen med familien, derfor skal den selvfølgelig også have en kurv et sted hvor i befinder jer. Det kan være ved siden af spisebordet eller sofaen, dog skal der ikke være meget trafik frem og tilbage, da det kan stresse hunden.

Et varmt sted eller en varm kurv:

Hunden kan lige som mennesket ikke lide at fryse, selv om hunden har meget pels bryder den sig ikke om at sove på et koldt gulv eller et køligt sted hele natten. Derfor sørg for at hundens soveplads ikke er placeret lige ved en dør der trækker eller et koldt beton gulv. Alternativt kan du investere i en god kurv, der er hævet lidt fra gulvet og har en god skum i bunden til at holde på hundens varme.

Gode råd:

Ved køb af en hundekurv til en hvalp, er det en god ide at købe en seng af hårdt plast eller andet stærkt materiale. Da de har tildens til at bide i dem, du kan altid fylde ud med tæpper og andet blødt. Men en ældre hund kan bedst lide at ligge på en stor pude eller en kurv/seng der er lavet af blødt materiale.

Kig altid på hvordan din hund sover, hvis hunden altid sover med hovedet oppe, så er det en god ide med en kurv med kanter. Hvor hovedet kan hvile hele natten.

Ligger hunden altid fladet helt ud på gulvet med benene strakt, vil et tæppe på gulvet eller en seng uden kanter være ideel til din hund.

blank
Hundeguide.dk