De kære hunde har mange forskellige kælenavne, men det vigtigste navn er nu engang det første navn, som du giver din hund. Det første navn du giver hunden, er nemlig det navn, som hunden skal lære at reagere på, og som du efterfølgende skal bruge ved f.eks. forsikringsselskaber og hos dyrlægen.

Hvis du mangler lidt inspiration til, hvad du kan kalde din hund, så bør du læse denne artikel til ende. Vi har nemlig lavet 2 lister over de mest populære hundenavne til både hanhunde og hunhunde. Vi vil også forsøge at komme med nogle gode råd til, hvordan du kan finder det bedste navn til din hund.

Dette skal du være opmærksom på når du vælger navn

Hvis du spørger os, så er det vigtigste når du vælger et hundenavn, at du også selv kan lide navnet. Der er dog også nogle andre ting du bør overveje, herunder om navnet fungerer i hverdagen. Du bør derfor overveje følgende:

  • Navnet skal være let at udtale, hvis du f.eks. skal kalde din hund til dig.
  • Navnet må ikke være længere end, at det kan stå på hundetegnet.
  • Navnet du vælger skal også være sødt og fungerer om 5-10 år.

Der er selvfølgelig ikke andre end dig der skal bestemme, hvad din/jeres hund skal hedde. Du kan dog med fordel vælge at kortere navn, som samtidigt ligger godt i munden når man udtaler det. Du kan godt vælge et specielt og unikt navn, men vigtigst af alt er dog, at navnet skal være let at bruge i hverdagen.

Et kort navn er det bedste for din hund

Når du vil bruge hundenavnet til at kalde den til dig, så er det altid vigtigt at du vælger et navn, der er “simpelt” og let at udtale. Selvom alle hunde har en fantastisk hørelse, så kan det for dig som ejer blive svært, hvis du vælger et navn der er besværligt at udtale. I sidste ende betyder dette, at du i nogle situationer kan få svært ved at kalde din hund til dig.

Det er derfor en fordel, hvis du vælger et kortere navn, der er let og hurtigt at udtale. Vælger du i stedet et længere navn til din hund, så kan du med fordel bruge og vælge et kaldenavn, der er kortere som selve hundenavnet, når du skal kalde hunde til dig.

De mest populære hundenavne

Der vil selvfølgelig altid være en række hundenavn, der hitter. Vi har derfor lavet lister over de mest populære hundenavne, til både hanhunde og hunhunde. Vi håber at disse lister kan være med til, at du finder det perfekte navn til din hund. Omvendt så kan det også være med til at give lidt inspiration til andre hundenavne, som måske ikke lige fremgår på listen. Det der er så befriende ved hundenavne er, at du helt selv bestemmer, hvad din hund skal hedde.

Populære hundenavne til hunhunde

Luna
Coco
Karla
Molly
Fie
Bella
Smilla
Mille
Nora
Zilva
Malou
Nanna
Kenai
Koda
Holly
Kia

Populære hundenavne til hanhunde

Charlie
Bailey
Pepsi
Dino
Max
Buster
Anton
Milo
Basse
Jack
Fido
Ludvig
Sirius
Lucas
Arthur
Buster

Hundeguide.dk