Vi kender sikkert allesammen en eller flere, som har allergi overfor forskellige spiselige produkter. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så ved du sikkert også, hvor vigtigt det er at spise de rigtige og allergivenlige produkter. Det samme gør sig naturligvis gældende, hvis du har en hund med allergi. Det vi ved er, at mange hunde lider af fødevareallergi og eller er allergiske overfor deres omgivelser.

Dette kunne eksempelvis være støvallergi eller lagermideallergi. Hvis der er tale om lagermideallergi, så er det utrolig vigtigt at undgå de slags hundefoder, hvori der er kornprodukter. Hvis der i stedet er tale om fødevareallergi, så er det vigtigt at undgå hundefoder med for meget protein i, og i stedet vælge foder der er lavet på fisk.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund har allergi, så kan du bl.a. holde øje med; øre, huden og poterne. Du kan naturligvis også tage fat i en dyrelæge, som hermed kan være med til at afklare, hvorvidt din hund har allergi eller ej.

Disse symptomer har hunde med allergi

Hvis du opdager at din hund har kløe, så bør du være ekstra opmærksom, idet dette er det klassiske symptom på allergi. Vi skal dog skynde os og sige, at det ligesom hos mennesker, er forskelligt hvordan allergien viser sig hos en hund. Vi anbefaler derfor at du holder øje med, om din hund har hudproblemer på enten krop, i poterne eller i ørene. Dernæst bør du holde øje med, om din hund pludseligt får hårtab. Dette var blot nogle af de typiske symptomer, som kan være et tegn på allergi.

Et andet godt råd er, at hvis din hund pludseligt ændre adfærd, så kan dette måske være et tegn på, at din hund lider af allergi. Vi anbefaler som altid, at du kontakter din dyrlæge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hun har allergi.

Derfor er single protein hundefoder det bedste valg

Hvis det viser sig at din hund er særligt sensitiv overfor protein, så anbefaler vi at du vælger foder, som er lavet på blot én proteinkilde, herunder et single protein foder. Dog er det vigtigt og sige, at din hund fortsat har brug for protein, hvilket er grunden til at proteinerne ikke skæres helt væk. Fordelen ved at vælge foder baseret på single protein er, at det gavner hunde med eksempelvis maveproblemer og eller problemer med at fordøje maden. Du bør også overveje hundefoder, hvor proteinet heri er fisk, idet dette er med til at styrke hundens indre organer samt pelsen.

Det bedste allergivenlige foder til hunde

Vi skal være ærlige og sige, at vi har svært ved at pege på specifikke foderprodukter, som værende det bedste allergivenlige foder til hunde. En ting er dog sikkert og vist, hvis du tager udgangspunkt i dét vi har skrevet om i denne artikel, så er du allerede kommet meget langt!

Spørgsmålet er nu blot, hvorvidt du foretrækker at købe dit allergivenlige hundefoder ude i en fysisk butik, eller du i stedet vælger at handle online. Fordelen ved at handle online er, at du tit og ofte kan hente eksklusive tilbud. Tilmed så kan du fra tid til anden også få fingrene i diverse rabatkoder, hvormed du kan spare mange penge i det lange løb.

Her på Hundeguide anbefaler vi følgende webshops:

Hundeguide.dk